Nyári napok jönnek

A Dunántúlon és az ország középső harmadában a többórás napsütés mellett erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és ezeken a területeken elszórtan kell záporra, zivatarra, néhol felhőszakadásra számítani.

Keleten eközben derült vagy legfeljebb gyengén felhős, napos, csapadékmentes idő ígérkezik. A keleti, délkeleti szél nagy területen megélénkül, emellett zivatar környezetében átmeneti szélerősödés is előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között valószínű.

Fronthatás nem terheli szervezetünket. A déli órák környékén erős lesz az UV sugárzás, emiatt ajánlott ügyelni a bőrvédelemre! A meleg, párás idő megviselheti az érzékenyebb szervezetűeket.

Pollenjelentés
A pázsitfűfélék pollenkoncentrációja a közepes tartományban alakul, de helyenként magas is lehet. A csalánfélék virágporának koncentrációja jellemzően közepes, pollenszórásuk azonban erősödik, egyre többfelé érheti el a magas szintet. Az útifű és a lórom pollenkoncentrációja általában alacsony marad, de helyenként közepes is lehet. Alacsony koncentrációban előfordulhat még a nyír, a kőris, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenje is a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően a közepes-magas tartományban alakul.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.