Nyári nasi – Aszalt paradicsomos mártogatós

Hőségben életet menthetnek a jégbe hűtött finomságok (legyenek édesek vagy sósak), mint például az aszalt paradicsomos túrókrém.

A mártogatókban az is jó, hogy egy alapanyagból többféle ízvariációt is el tudunk készíteni, így tíz perces munkával változatos és friss alapanyagokból készült könnyed menüt tehetünk az asztalra, amely nem terheli sem a gyomrot, sem pedig a szakácsot. Ennél tökéletesebb párosítást nem is tudnék elképzelni egy nagyon nagycsalád nyári étkeztetésével kapcsolatosan.

A meleg hónapokban nagyon sok paradicsomot fogyasztunk. Jól oltja a szomjat, a legegyszerűbb étkezést is feldobja mind ízével, mind színével. De nemcsak a frisset szeretjük, hanem az olajban eltett, aszalt változat is nagy kedvenc minálunk, sokféle módon hasznosítom, például előszerettel készítem vele a család nagy kedvencét, a ciabattát, de mártogatóba, krémekhez is szoktam használni. És milyen jól teszem! Az aszalt paradicsommal készült túrókrém nagyon jó példa erre.

Aszalt paradicsomos túrókrém

paradicsomos túrókrém

Előkészítési idő:  
Főzési, sütési idő: 
Összes idő:  
Egyszerű mártogató aszalt paradicsommal
Hozzávalók
  • 25 dkg tehéntúró
  • 2 evőkanál tejföl
  • ½ teáskanál fűszerpaprika
  • ½ teáskanál egész fűszerkömény
  • apróra vágott friss petrezselyem ízlés szerint
  • 6-8 darab apróra vágott olajban eltett aszalt paradicsom
  • só, bors ízlés szerint
Elkészítés
  1. Az aszalt paradicsom kivételével az össze hozzávalót tegyük késes aprítóba és pörgessük meg néhányszor.
  2. A kész krémet tegyük tálba, adjuk hozzá az apróra vágott aszalt paradicsomot és keverjük át.
  3. Tegyük pár órára hűtőbe a mártogatót, hogy összeérjenek az ízek.
  4. Friss petrezselyemmel díszíthetjük.

paradicsomos túrókrém

Forrás: Mom with Five