Netszex – Felizgat, mégis káros?

Aki kipróbálja, felejthetetlen élményeket gyűjt és szívesen megismételné, de nagy plénum előtt kevesen vallanák be: izgató a netszex.

Állítólag a fejlett nyugati társadalmakban sok internetező gyakrabban él virtuális szexuális életet, mint valóságosat. Valóban egyre több netes szörföző téved pornóoldalakra, ahol a fotók vagy videók nézegetése mellett interaktív szerelmi légyottban is részesülhet.

Napjaink megváltozott szexuális kultúrájában bárki kielégüléshez juthat, anélkül, hogy elhagyná otthonát, kínosan kutatna a videotékák elfüggönyözött polcain, szexboltokban toporogna, vagy a prostituáltak között válogatna anélkül, hogy társa valóban vele lenne.

Felmérések alapján igencsak népes azoknak a tábora, akik hetente több mint 11 órát időznek el a felnőtt oldalakon, illetve elektronikus levelezéseik és virtuális partnerkapcsolataik is javarészt szexuális irányúak. Az egy-egy alkalom nem számít bűnnek, de sokan elmentik a kincset érő oldalakat a kedvencek közé, hogy bármikor könnyen elérhessék azokat.

online tarskereses2

Lényegében az internetre teszik fel egész szexuális életüket, észrevétlenül a cybersex rabjaivá válnak. Az internetes szexfüggőség a nemek arányát tekintve nagyjából egyenlő, a háziasszonyoktól kezdve a homoszexuálisokig sokakat érint.

Pro és kontra

– A felmérések szerint a megkérdezett nők többségét az anonimítás és az azonnali kielégülés lehetősége szögezi a képernyő elé, és jobban szeretnek az interaktív csevegős -hálószobák- egyik résztvevője lenni, mint pornóképeket nézegetni.

– A nők általában félnek a valós világban előforduló erőszaktól, a nemi úton terjedő betegségektől és az emberek szexuális perverziókról alkotott előítéleteitől. Az interneten pedig név nélkül bármikor bárki találhat kedvére való társat.

– Érdekes kiemelni még azt a statisztikai adatot, hogy a cybersex-fanatikusok közül négyszer annyian vannak azok, akik hűek a már jól bevált maximum három partnerhez, mint azok, akik a virtuális világban is minél több szexuális trófeára hajtanak.

– Tény az is, hogy aki virtuális szerelmi aktusban vesz részt, az mentesül a nemi betegségek, komolyabb esetben az AIDS-fertőzés alól, illetve biztonságos örömszerzéshez juttatja a már AIDS-fertőzötteket.

internet7

– A magányos vagy idősödő embereknek pedig a virtuális édes órák lehetőséget kínálnak a libidó szinten tartásához.

– A pszichológusok egy része azonban a cybersex veszélyét a névtelenségben, az őszinte kapcsolat kialakításának hiányában, a fetisizmus, illetve a szexuális fantáziák végtelennek látszó skálájában látja. Szerintük ez úgynevezett hiperszexualitáshoz, vagyis a mindenkori virtuális örömszerzés iránti égető vágyhoz vezethet, amely azonban teljesen elidegeníthet a valós világtól.

– A szakemberek egy része pedig ennek épp az ellenkezőjét állítja, mivel a net-szex az emberek legintimebb vágyait válthatja valóra, vagyis a legerősebb, a legmélyebb és legőszintébb kapcsolatnak is tekinthető szerintük.

A cyber szex kockázatai

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.