Napsütés és hidegfront várható ma

Hidegfronti hatás várható. Sokan tapasztalhatnak feszültséget, ingerlékenységet, fejfájást, szédülést, görcsös fájdalmakat.

Hidegfronti hatás több napsütéssel

Gyakoribbak lehetnek a reumatikus, valamint az ízületi panaszok. Ingadozhat a vérnyomás. Hosszabbá válhat a reakció idő. A Dunántúlon a délelőtti órákban a köd feloszlik, majd ezt követően jellemzően gyengén felhős, napos időre számíthatunk az ország legnagyobb részén. Napközben keleten is fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet, ott is megszűnik a csapadék. Az északnyugati, nyugati szél néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 9 fok között várható, de a tartósabban derült tájakon ennél hidegebb lesz, ott talajmenti fagy is valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul.

oszi-setany

Távolabbi kilátások vasárnaptól szerdáig:

Kezdetben nagyobb területen is megmaradhat a köd, majd az erősödő délnyugati széllel együtt országszerte melegszik az idő. A kedden este érkező hidegfront szerda délutánig sokfelé okoz csapadékot.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 40 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a kezdeti -1, +5 fokról 7, 13 fokig emelkedik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 13, 19 fok között alakul, de vasárnap a tartósan párás helyeken 10 fok körül, kedden pedig többfelé 20 fok felett várható.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. október 20. 9,4 °C -0,3 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 24,4 °C (2014) legalacsonyabb hőmérséklet: -4,8 °C (1972)

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.