Napos, kellemes időnk lesz ma

Napos idő várható többnyire kevés gomolyfelhővel, néhol alakul ki zápor, esetleg zivatar. A délnyugati szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 13 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között várható.

Anticiklon határozza meg térségünk időjárását, ezért fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek. Ha az egészségi állapotban mégis különféle panaszok, illetőleg működési rendellenességek jelentkeznek, amelyek most nem írhatók az időjárás számlájára, érdemes háziorvoshoz fordulni, és akár szakorvosi kivizsgálást kérni indokolt esetben. A szervezet számára ez a stresszmentes időszak lehetőséget kínál a regenerációra, és a feltöltődésre.

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a platán, a kőris, valamint a tölgy pollenje sokfelé magas koncentrációban lehet jelen. A nyír pollenkoncentrációja jellemzően közepes marad, bár helyenként – elsősorban az ország északi részén – esetenként még elérheti a magas szintet. Elkezdődött a pázsitfűfélék pollenszórása, pollenkoncentrációjuk várhatóan lassan emelkedik, helyenként – elsősorban az ország déli részén – már elérheti a tüneteket okozó szintet. Alacsony-közepes mennyiségben jelen van még a fűz, a gyertyán, a bükk, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenje is a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően alacsony-közepes szintet ér el.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.