Napos idő hidegfronttal

Túlnyomóan napos idő várható, majd délutántól nyugat felől mindenütt megnövekszik a felhőzet, késő este az északi megyékben vegyes halmazállapotú csapadék előfordulhat.

A déli szél nagy területen lesz erős, főként az Észak-Dunántúlon várhatóak viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és -11 fok között alakul, a szélcsendes nyugati, délnyugati helyeken és az északi völgyekben lesz a leghidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között valószínű.

Az időjárás ma még a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés jelentkezhet. Holnap az időjárás már a melegfrontérzékenyek szervezetére gyakorol kifejezettebb stresszt. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. Ingerlékenység, sértődékenység többeknél tapasztalható. Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet, ezáltal a teljesítőképességben is egyfajta csökkenés tapasztalható mind a munkában, mind pedig a járművezetéseben. A keringésre is hatással van az időjárás: gyorsabbá válik a szívműködés, emelkedik a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (orr-, gyomor-, agyvérzés), és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.