Nagyon kevés a véradó – Te legyél köztük!

A tartós hideg, valamint a megfázásos megbetegedések miatt január első két hetében a vártnál alacsonyabb volt a véradói aktivitás. Éppen ezért a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat „Nyissa az új évet egy jó cselekedettel és adjon vért!” szlogennel véradásra hív.

A Magyar Vöröskeresztnek naponta 1800 véradót kell toboroznia ahhoz, hogy a kórházi ellátáshoz szükséges vérmennyiség rendelkezésre álljon.

A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat a biztonságos nemzeti vérkészlet fenntartása érdekében arra kér mindenkit, aki egészségesnek érzi magát, vegyen részt az országban szervezett véradások valamelyikén és buzdítsa véradásra ismerőseit, barátait is.

ver

Január hónapban 447 véradást szervez a Vöröskereszt országszerte, a pontos helyszínek és időpontok a http://veradas.hu/adj-vert/veradasok oldalon vagy a Véradás-Vöröskereszt ingyenesen letölthető mobil applikációval érhetőek el. Véradásra az Országos Vérellátó Szolgálat intézményeiben is van lehetőség, ezek listája a www.ovsz.hu oldalon található.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.