Nagy Laci palacsintasütéssel kezdi a napot

A kézilabdázó számára a december nem a lazításé, a karácsony előtti időszak inkább szól a felkészülésről, mint az ajándékvásárlásról. Az ünnepek után sem marad sok ideje kipihenni magát, év elején már újabb komoly feladatok várnak rá.

Nagy Laci és felesége is az egészséges életmód híve, így nem csoda, hogy kislányuk már ebben a szellemben nőtt fel. Sőt van, hogy ő figyelmezteti a szülőket, ha „bűnöznének”.

 „Egy sportoló életében nem csak a rendszeres edzések elengedhetetlenek, hanem az is, hogy odafigyeljen a táplálkozásra. Az egész család komolyan veszi, ha erről van szó: a lányom például olyan egészségtudatos, hogy rosszallóan néz ránk, ha meglátja, amikor sült krumplit hozott valaki. Soha nem szerette, és pontosan tudja, hogy mennyire egészségtelen. A közös főzőcskézések is ebben a szellemben telnek, így reggelente például ő is felkel azért, hogy együtt reggelizzünk, de persze nem akárhogyan: rászokott az SCITEC NUTRITION Protein Pancake-jére, úgyhogy amolyan apa-lánya program lett a palancsintasütés. A téli időszakban arra is odafigyelünk, hogy elegendő mennyiségű vitaminnal erősítsük az immunrendszerünket, hiszen egyikünk sem szeretne beteg lenni” – árulta el Nagy Laci.

nagy-laci2

Egy élsportoló élete az edzések körül forog, így nem csoda, hogy az ünnepi időszakban is komolyan készülnie kell. „Ahogy befejezzük a klubbal a mérkőzéseket, már kezdődik is a válogatottal való felkészülés, így a karácsony és az újév közötti időszak is kemény munkával fog telni. Januárban már világbajnokságra megyünk, ezért az edzőnk minden napot kihasznál arra, hogy együtt tudjon készülni a magyar válogatott. Még a két ünnep között is dolgozunk, nem sok pihenőnk lesz. A felkészülési időszakában nagyon kemény terhelést kapunk, ilyenkor a bejgli is elmarad. Reggelente atlétika pályán futunk hosszú távokat, délelőtt kondicionáló edzésen veszünk részt, délután pedig egy olyan labdás edzésen, ahol a fizikai erőnlétre helyeződik a hangsúly. Emellett természetesen az egészséges táplálkozás is nagyban befolyásolja a teljesítményt, amelyet táplálék kiegészítőkkel szoktam fokozni. A SCITEC NUTRITION Isotecet használom, ami ásványi anyagokat tartalmaz, kimondottan edzés közben fogyasztom, mozgás után pedig Proteint szedünk a fiúkkal, ami segíti az izmok minél gyorsabb regenerálódását. Télen az influenza és a megfázások időszakában különböző SCITEC NUTRITION vitaminokat is használunk, hogy ne betegedjünk meg, vagy ha mégis megtörténik, mielőbb harcba tudjunk szállni” – tette hozzá a kézilabdás, aki szeret odafigyelni arra, hogy ne csak ő, hanem a családja is egészségesen éljen.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.