A mozgás öröme kortalan! – országos Szeniormozgásnap a Népligetben!

„Bizonyítsuk be együtt, hogy a mozgás öröme kortalan” – szól a Szeniormozgásnap szlogenje, amelyet a Nyugdíjasok Országos Szövetsége szervez szeptember 24-én, a népligeti FTC Sporttelepen.

Az idősebb korosztálynak szóló rendezvény ingyenes, programjai között számtalan népszerű mozgásformát találunk az óriás logikai játékoktól a szeniortáncig.

A Nyugdíjasok Országos Szövetsége (NYOSZ) évek óra kommunikálja a rendszeres mozgás előnyeit az idősebbek körében, mindemellett különböző események szervezésével igyekszik meghozni a szeniorok mozgási kedvét. Ennek a kezdeményezésnek a kiemelkedő eseménye idén a Szeniormozgásnap, amelyre szeptember 24-én kerül sor a Népligetben, az FTC Sporttelepén, reggel 9 órától kezdődően. A NYOSZ az ország minden tájáról várja a nyugdíjasokat az ingyenes rendezvényre.

Dr. Nagy Sándor, a Nyugdíjasok Országos Szövetségének szenior mozgásszakértője elmondta: „A rendszeres mozgás a 60 év felettiek körében sajnos igen ritka, ilyenkor a túlsúly mellett már megjelennek a különböző betegségek, mozgásszervi, ízületi fájdalmak, amelyek akadályozhatják a rendszeres sportot. Viszont az ízületi, mozgásszervi panaszok enyhítésének egyik módja pont a rendszeres, megfelelő testmozgás lenne, amely elősegíti az idegpályák „olajozását”, a vele járó koncentráció pedig fejleszti az orientációs készséget. Elkezdeni sosem késő, a szeptemberi Szeniormozgásnap pedig a legjobb alkalom arra, hogy megtapasztaljuk együtt a mozgás örömét.”

A Szeniormozgásnapon mindenki megtalálhatja a neki tetsző mozgásformát a pingpongtól a minigolfig, hiszen lesznek nagyobb felkészültséget igénylő sportesemények és könnyű, mindenki számára teljesíthető mozgásos programok egyaránt. A Népligetben óránként induló nordic walking körséta és kerékpárkörtúra mellett többek között lehet majd tollaslabdázni, ping-pongozni, petanque-ozni, minigolfozni de a résztvevők összemérhetik tudásukat logikai játékokban vagy akár billiárdfociban is.

A programok közül nem maradhat ki a rendkívül népszerű szeniortáncház sem, ahol a mozgás mellett a felszabadultságé és a jókedvé a főszerep. A rendezvényre nem szükséges előzetes regisztráció, a játékokra, programokra az egyes állomásoknál egyénileg lehet majd jelentkezni. Az aktív, egészséges életmód nem merül ki a sportolásban, a nyugdíjasok különböző szűrővizsgálatokon mérhetik fel az egészségügyi állapotukat, illetve kipróbálhatják a stresszoldó masszázst is. Ezen túl érdekfeszítő előadások is várják a résztvevőket, amelyeken hasznos tudást szerezhetnek az energikus életmóddal kapcsolatban.

További információk a www.amozgaskonnyedsege.hu weboldalon olvashatóak a rendezvényről.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.