Mit mikor érdemes befőzni? Befőzési naptár

A befőzés mára már nem csak a tapasztalt könyhatündérek kiváltsága, bárki tehet el finom lekvárokat, befőtteket és szörpöket télire. Lássuk mikor, mit érdemes feldolgoznunk!

Befőzés nyártól ősz végéig

Június

Július

  • cukkini
  • cseresznye
  • meggy
  • ribiszke
  • sárgabarack
  • sárgadinnye
  • tök
  • uborka
  • szeder

Augusztus

  • görögdinnye
  • körte
  • őszibarack
  • nektarin
  • paprika
  • paradicsom
  • paradicsompaprika
  • cukkini

Szeptember

  • alma
  • bodza
  • káposzta
  • padlizsán
  • szilva

Október

  • fokhagyma
  • gomba
  • karfiol
  • szőlő
  • zöldparadicsom
  • dió

November

  • birsalma
  • birskörte
  • cékla
  • citrom
  • csipkebogyó
  • narancs

Forrás: edenkert.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.