Milyen megnyugtató színeket használjuk otthonunkban?

A nyár derekán járunk, felejtsük el az unalmas bézs, pasztellszíneket, helyette dobjuk fel a lakást is hangulatjavító, energizáló színekkel!

A most következőkben bemutatjuk, melyek a legfontosabb stresszűző árnyalatok, melyekkel egy fárasztó nap után biztosan új erőre kap, és ellazulhat!

Köztudott, hogy a színeknek varázserejük van, ha hangulatunkról, vagy akár egészségünkről van szó. A különböző árnyalatok nem csak a szépség vagy az esztétika kifejezői, jelentést hordoznak, hatással vannak az emberi érzékelésre, és viselkedésre egyaránt. Íme a legjobb stresszűző színek!

narancsfal

A kreatív zöld
A zöld szín közismerten serkenti a kreativitást, a brit interior stylist Jane Cumberbatch szerint, érdemes ezt az árnyalatot becsempészni a konyhába. A ragyogó zöld szín ugyanis amellett, hogy a friss tavaszi zöldségeket juttatják eszünkbe, ezáltal serkentik az étvágyat, de még a legügyetlenebb szakácsból is kihozzák a maximumot főzés terén. Színterápia során szívbetegségek, bánat és gyász esetén használják.

zöld fal

Vidám sárga D-vitamin hiány ellen
Nincs szükség napra ahhoz, hogy fényt csempésszen az otthonába! Elég csupán egy jól megválasztott, sárga szín, mellyel pár perc alatt napsütötte szobát varázsolhat bármelyik helyiségből. Egy világossárga kanapé, vagy falszín energiával tölti fel, és jó hangulatot idéz, legyen akármilyen is az időjárás odakint.

sárga fal

A békés lila
A világoskék alapú levendula, vagy ibolya szín azonnal békét teremt az ember háborgó lelkében. Egy szállodában végzett felmérés szerint, az emberek legszívesebben az ibolyaszínű helységekben szerettek időzni. Fontos azonban, hogy visszafogja a szexuális vágyat, így a hálószobádba inkább hanyagold ezt az árnyalatot.

lila fal

Energia és életerő a narancssárga által
A narancsszín tagadhatatlanul az energia forrása. Bátran alkalmazhatja ezt az árnyalatot nem csak a falakon, de akár a padlón is. Higgye el, azonnal felfrissíti az érzékeit, ahogy belép a lakásba. Ez a szín képviseli az optimizmust, az életkedvet, és egyben az egészséget is, bármilyen sötét zugot hívogatóvá tehet.

TÜRKIZ FAL

Felszabadult türkizkék
A türkizkék talán épp azért, mert egy kifejezetten hűvös szín, kitisztítja a gondolatokat, felszabadulttá, biztosítja a szellemi szabadságot, képviseli a nyitottságot. Hangulata azonnal friss, és felszabadult lesz.

Forrás: https://napidoktor.hu/index