Milyen az ideális fürdőszoba?

A reggeli igazat mondó, gonosz tükör és az esti fogmosás helye. A tisztaság oltára Ő, a fürdőszoba.

A fürdőszoba titkai

Már az antik kultúrák idejében nagy kultusza volt a testápolásnak, fürdőzésnek. Minden szempontból fontos, hogy jól érezzük magunkat a fürdőhelységben, higiénikus és kényelmes legyen.

furdoszoba6

A méret a lényeg

Sok módja van a fürdőszoba praktikus berendezésének. A tér nagysága fontos szerepet játszik. A fürdőkádak helyett, akár esztétikus zuhanyfülkét is beszereltethetünk. A tolóajtó pedig megakadályozza a víz kifröccsenését. Egy zuhanykabinnal sok helyet tudunk spórolni a többi használati tárgynak. A tükörrel lehet játszani a terek optikai nagyítására, és ezzel egybekötve esztétikus is.

furdoszoba3

Színre színt

A fürdőszoba színe nagyon fontos, főleg a hideg-meleg hatása miatt. A színek különféle hangulatot keltenek az emberben, és közérzetében is szerepet játszanak. A kisebb helységekben érdemes világos színeket használni. A klasszikus fehér nyugalmat áraszt, a sárga árnyalatai vidámságot sugallnak. A barnás, bronzos szín különleges, egzotikus hatást kelt. A nagy terekben jobban mutatnak a sötét színek, és nagyméretű csempével eleganciát sugároznak. Tudta, hogy a kék hideg, tiszta, megnyugtató szín? És hogy a levegőt és annak friss illatát hozza a térbe?

Tippek, trükkök

A kényelemnél szerepet jászik a szükséges fürdőszobafelszerelések praktikus elhelyezése. Ilyen a mosdókagyló magassága, valamint hogy ne ütközzünk bele, és legyen megfelelő tér körülötte.
Ha a WC a fürdőszobában van, akkor érdemes egy paravánnal elválasztani a tértől.
A különböző használati tárgyakat nehéz elpakolni, így minden helyet ki kell használni. Rejtett helyekre tehetünk kisebb polcokat, a falra szerelhetünk akasztót és tartókat.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.