A miénk is ilyen lehet – Mutatós kültéri és kerti trendek

Szinte mindannyiunkban, aki rendelkezik udvarral vagy nagyobb külső térrel, megvan a vágy arra, hogy ezt a teret minél élvezhetőbbé tegye – a kerti trendek ezt a célt szolgálják, mégpedig a funkciókat és a mutatósságot szem előtt tartva.

Mai kerti trendek

Egy kert, terasz vagy nagyobb udvar akkor tökéletes, ha jól érezzük benne magunkat. Ha számunkra kellően funkcionális és hangulatos, s a zöld kerül benne előtérbe.

Lássuk azokat a kerti trendeket, amelyek újabb ötleteket adhatnak nekünk ahhoz, hogy otthonunk külső területét meghittebbé, használhatóbbá, élvezhetőbbé varázsoljuk.

kerti trendek 1

1.Festett és mesterséges gyep: a hosszú nyár mindenképpen megköveteli, hogy a kertet megfelelően és bőségesen locsoljuk, különben hamar megjelennek a száraz – és szégyenkezésre is okot adó – területek. Aki el akarja kerülni, hogy folyamatos gondot okozzon ez a számára, annak a legújabb kerti trendek szerint érdemes mesterséges gyepre vagy festett gyepre váltania, így biztos, hogy a terület zöld marad akkor is, ha olykor elmarad a locsolás.

2.Bontott gránit: ahogyan egyre többen szavaznak a sziklakertekre, illetve a helyben szépen fejlődő növényekre – akár teljesen fel is adják a füves területet, s a kerti trendek alapján ezt a töltőanyagot választják. Szárazságtűrő növényekkel és ízléses kis szobrokkal, szökőkúttal mutatás látvány lehet.

4.Évelő fűfélék: szintén népszerű tendencia a szárazságtűrő növények mellett az őshonos fűfélék alkalmazása. Az állandó törődést igénylő fű helyett az udvaron egy kissé vad fű nő, amely azonban a maga burjánzásával szép. Számos előkertben figyelhető meg ez a kerti trend.

kerti trendek2

5.Kint is bent: közkedvelt kerti trend lett, hogy az emberek egyre inkább a házon kívül is élnek, nagyobb és több kültéri helyet kialakítva, ahol a technológiát sem mellőzik. Wifi, LED fények és televízió is megtalálható a teraszon vagy akár a medence mellett.

Noha a zöldben a csendet és nyugalmat szeretnénk élvezni, olykor szívesen nézünk meg egy filmet a szabadban, beszélgetünk ismerőseinkkel a chat-en, vízbe lógatva a lábunkat vagy a finom fűben heverészve.

A kültéri sütögetés ugyancsak a kedvenc nyári elfoglaltságok közé tartozik, kerti trendektől függetlenül!

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php