Méregtelenítés testmozgással

Egészséges ételek és optimista gondolatok mellett testmozgással is hozzátehetünk tisztító kúránk sikerességéhez.

A sportnak számtalan előnye van, melyet már gyermekkorunktól próbálnak belénk nevelni. Rendszerességre, testünkre való odafigyelésre és egészséges életmódra tanít. Méregtelenítésünket mérsékelt, tudatos mozgással megspékelve akár kétszer olyan hatékonnyá tehetjük.

Indul a ”mozgókúra”

A lelki méregtelítést segítik a ”nyugodt” sportok. Nem kell gyorsan, minél nagyobb izommunkát igénybe vevő mozgásformát választanunk tisztító kúránk eredményességéhez. A jóga, a nagy séták és a keleti harcműveszet formagyakorlatai még lassan végrehajtva is elég intenzívek ahhoz, hogy elménket felfrissítsék, ráadásul otthoni méregtelenítésre kiválóak.

young couple practicing yoga at sunset in modern home terace with ocean and sunset in background

Az aktív sportok, mint a futást vagy más pulzus emelő gyakorlatok méregtelenítés alatt inkább nem ajánlottak. Bár aki már hozzászokott a mindennapos edzéshez, az folytassa, csak kisebb intenzitással mozgástervét.

Aki viszont nem edz rendszeresen, az inkább a könnyebben végrehajtható mozgásformákat válassza tisztító kúrája alatt. Ennek okai, hogy a ritkábban sportolók izmaiban felhalmozódott tejsav kellemetlen izomlázat okozhat (a lebontás folyamán keletkező hidrogénionoknak köszönhetően) és a méregtelenítés alatt testünk jóval érzékenyebben reagálhat a fárasztó mozgásokra, mivel a tisztító kúra azért alaposan igénybe veszi addig lustálkodni hagyott testünket.

Testmozgatás idegen kezekkel

A testmozgás legkényelmesebb módja a masszázs, mely vérkeringésünkre, nyirokkeringésünkre és immunrendszerünkre is pozitívan hat. A nyomkodás gyakorlatilag felfokozza a nyirokáramlást, és a vérkeringést, így javítja a bőr alatti kötőszövetek oxigénellátását és anyagcseréjét.

A finom kezek bizony lelki és testi megújulást hoznak, mivel a szervezetünk zsírégető folyamata beindul, megerősödnek laza kötőszöveteink, így bőrünk feszesebb, alakunk pedig karcsúbb lesz.

A zsírégető masszázs, csakis akkor hatékony, ha legalább 1,5 – 2 liter vizet fogyasztunk utána, hiszen ezzel gyakorlatilag kimossuk szervezetünkből a kimasszírozott, káros anyagokat és segítünk májunknak a méregtelenítésben.

A mozgás tehát szerves része a tisztító kúrának, ezért a gondosan összeállított méregtelenítő menü mellett erre is ügyeljünk.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.