Melegszik az idő

Délelőtt a ködfoltok fokozatosan feloszlanak. Gyengén és közepesen felhős időszakok váltakoznak, több-kevesebb napsütésre mindenütt számítani lehet, ugyanakkor északon, északkeleten kisebb eső, zápor nem kizárt.

Délnyugaton napos idő lesz a jellemző. A nyugati, délnyugati szél többfelé megélénkül, az északkeleti megyékben erős lökések is lehetnek. Estétől a szél a Dunántúl északi részén északnyugatira fordul és helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 19 és 23 fok között alakul.

Légköri front nem lesz felettünk, de kezdetben még enyhébb levegő áramlik a Kárpát-medence fölé. Emiatt a különösen érzékenyeknél eleinte esetleg előfordulhat fejfájás, migrén, álmatlanság. Csökkenhet a koncentráló-képesség. Ingadozhat a vérnyomás. Az esti órákban észak felől hidegfront közelíti meg térségünket.

Pollenjelentés
A hétvégén a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan országszerte alacsony marad, a tüneteket okozó szintet valószínűleg már sehol sem éri el. Előfordulhat még egy-egy szem a többi nyáron virágzó allergén növény, elsősorban a pázsitfűfélék, az üröm, a libatopfélék és a csalánfélék pollenjéből. A kültéri allergén gombák spóraszáma továbbra is sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

 

Forrás: met.hu