A melegrekord után érkezik a nedvesebb levegő

Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett a legtöbb napsütésre északkeleten számíthatunk. Többfelé várható zápor, elszórtan zivatar is előfordulhat jégesővel, a legkisebb eséllyel északkeleten.

Az élénk északi, északkeleti szelet időnként erős, a zivatarok környezetében átmenetileg viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul.

eso_elott

Gyenge hidegfronti hatásra számíthatunk, legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A szervezet görcskészsége erősödhet, emiatt az epe-, vese-, gyomor- és bélgörcsök száma emelkedik.

Országszerte virágzik a nyír, pollenkoncentrációja többfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet. A nyár és a kőris pollenje jellemzően közepes-magas, a juharé, a fűzé, valamint a ciprus- és tiszafaféléké általában közepes mennyiségben van jelen. Elkezdődött a gyertyán és a tölgy virágzása is, de pollenkoncentrációjuk egyelőre csak alacsony szintet ér el. A mogyoró, az éger és a szil pollenszezonja már véget ért, pollenjük már csak minimális mennyiségben fordulhat elő a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony tartományban alakul.

Forrás: met.hu