Meleg kezdet után jön a lehűlés

A többórás napsütés mellett gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, majd délutántól délkelet felől fokozatosan beborul az ég.

Elszórtan alakulhat ki zápor, néhol zivatar is lehet. Az északi, északkeleti szél megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 14 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 26 fok között valószínű.

Habár fronthatás nem terheli szervezetünket, de a magasban pár fokkal melegebb levegő áramlik térségünk fölé, emiatt az időjárás-változásaira különösen érzékenyeknél melegfront jellegű panaszok jelentkezhetnek. Többek között felléphet fejfájás, migrén, fáradékonyság, illetve vérnyomás-ingadozás.

felhoseg_idojaras

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a pázsitfűfélék és a csalánfélék pollenkoncentrációja várhatóan továbbra is az alacsony-közepes tartományban marad. Esetenként közepes koncentrációban lehet jelen az útifű virágpora is. A lórom, a libatopfélék, valamint a kevésbé jelentős allergének közül a hárs és a kenderfélék pollenkoncentrációja jellemzően alacsony marad. A kültéri allergén gombák spóraszáma többfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.