Meleg idő zivatarral

A sok napsütés mellett főként a déli óráktól lesz erőteljes a gomolyfelhő-képződés, leginkább a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén alakul ki zápor, zivatar, néhol felhőszakadás.
Többnyire mérsékelt marad a változó irányú szél, de zivatarok környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között várható.
Fronthatás nem várható. A déli, kora délutáni órákban a napos területeken erős lesz az ultraibolya sugárzás, figyeljünk erre, és a melegben az elegendő folyadékfogyasztásra is!
Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja várhatóan továbbra is jellemzően közepes marad, de helyenként magas is lehet. A csalánfélék pollenkoncentrációja emelkedik, egyre többfelé érheti el a magas szintet. Az útifű pollenkoncentrációja várhatóan az alacsony-közepes, a lóromé az alacsony tartományban alakul. Elkezdődött a libatopfélék és a kenderfélék virágzása, pollenjük egyelőre alacsony mennyiségben van jelen. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően közepes-magas, de többfelé elérheti a nagyon magas szintet is

Forrás: met.hu