Meleg idő záporral, zivatarral

Napközben több órára kisüt a nap, az erőteljes gomolyfelhő-képződésből főleg délután, este többfelé számíthatunk záporra, zivatarra, amit felhőszakadás, viharos szél is kísérhet.

Éjjel gyenge marad a légáramlás, napközben megélénkül a nyugati, északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 20 fok között, a nagyobb városokban 20 fok fölött alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű.

Fronthatás nem terheli szervezetünket. A déli órák környékén többfelé erős lesz az UV sugárzás, emiatt ajánlott ügyelni a bőrvédelemre! A nagy meleg miatt fogyasszunk sok folyadékot!

nyári meleg

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja várhatóan továbbra is jellemzően közepes marad, de helyenként magas is lehet. A csalánfélék pollenkoncentrációja emelkedik, egyre többfelé érheti el a magas szintet. Az útifű pollenkoncentrációja várhatóan az alacsony-közepes, a lóromé az alacsony tartományban alakul. Elkezdődött a libatopfélék és a kenderfélék virágzása, pollenjük egyelőre alacsony mennyiségben van jelen. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően közepes-magas, de többfelé elérheti a nagyon magas szintet is.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.