Meggyes-pudingos torta sütés nélkül

Egyszerű, gyors szülinapi tortából soha nem elég: a sütés-nélküli meggyes-pudingos változat látványos, egyszerű, könnyen elkészíthető.

Meggyes-pudingos torta sütés nélkül

Előkészítési idő: 
Főzési, sütési idő:
Összes idő: 
Mennyiség: 16
Hozzávalók
  • 1 nagy üveg meggybefőtt levével együtt (vagy 35 dkg friss, magozott meggy 3,5 dl vízzel)
  • 3,5 evőkanál cukor (friss gyümölcs esetén 6,5 evőkanál)
  • 6,5 evőkanál búzadara
  • 1 csomag tejszínes puding
  • 4 dl tejszín
  • 1 kis csomag babapiskóta
  • fahéj
  • csokidara, színes szórócukor a díszítéshez
 
Elkészítés
  1. Tegyük fel főni a meggybefőttet a levével együtt (vagy a friss gyümölcsöt a vízzel). Ízesítsük egy fél kiskanál fahéjjal.
  2. Hat-hét perc főzés után adjunk hozzá 6,5 evőkanál búzadarát és kevergessük, amíg a dara meg nem fő (6-8 perc).
  3. Vegyünk elő egy 23 cm-es kerek tortaformát és vizezzük meg.
  4. Öntsük bele a meggyes-darás masszát és simítsuk el.
  5. Terítsük be a tetejét babapiskótával.
  6. Az utasítás szerint készítsük el a pudingot, majd még forrón öntsük rá a babapiskótás rétegre.
  7. Tegyük félre hűlni a félig kész tortát.
  8. A tejszínt verjük keményre és kenjük meg vele a kihűlt torta tetejét. Jöhet a díszítés csokidarával, szórócukorral…
  9. A tökéletes ízélmény érdekében fogyasztás előtt 24 órára tegyük hűtőbe a tortát és csak ezután szeleteljük.
 
Megjegyzés
A tejszínes puding vaníliással is helyettesíthető, ízlés szerint választhatunk a kettő közül. A képeken szereplő torta vaníliás, mert az volt itthon.

Forrás: Mom with Five