Még nem késő, ha nem tartottad be az újévi fogadalmad! – Kezdj fogyni most!

Év elején is megfogadod, hogy ezúttal tényleg le fogsz fogyni? Ha eddig nem sikerült, akkor ne búsulj, most is belevághatsz! Még lehet álomalakod a bikiniszezonra!

Előbukkantak a tavasz első napsugarai, de az újévi fogyókúrás fogadalom már elég távoli… Akkor most végy egy nagy levegőt, és tényleg kezdd el, mert akkor még karcsú lehetsz nyárra. Czanik Balázs elárulta, hogyan lehetsz sikeres.

A legtöbben akkor követik el a hibát a fogyás kapcsán, amikor elhatározzák, hogy azonnal megszabadulnak a feleslegtől: ilyenkor őrült, koplalós diétába kezdenek, és elkezdnek valamilyen drasztikus edzést. Ha az ember nem eszik, akkor a szervezete elkezdi raktározni a zsírt, amitől a fogyás egyáltalán nem indul el, a felkészülés nélküli sport pedig komoly fizikai fájdalmat, végül a lelkesedés fogyását okozza. És hogy mit eredményez ez a két dolog? Gyors feladást, aminek következtében a kilók nem csak felszaladnak, de jóval gyorsabban és látványosabban alakulnak ki a zsírpárnák. Azt javaslom minden diétázónak, hogy hagyja a fogyókúrát, inkább fókuszáljon az életmódváltásra, hogy egészségesebb, ezáltal pedig fittebb legyen. A mozgás mellett pedig az étkezésre is nagy hangsúlyt fektessen, mert csak úgy érhet el sikereket. Az időhiány nem kifogás, mert számos helyről rendelhető étel, akár a saját, Balázsfitness étrendemet is lehet fogyasztani” – tanácsolta Czanik Balázs, személyi edző.

Ha a lelkesedésünk megvan, akkor nincs más hátra, mint elkezdeni a munkát. De hogyan? Mozgásból próbáljunk olyat találni, amelyet szívesen végzünk, amiben örömünket leljük.

Nem vagyunk egyformák, így míg valakinek a futás tetszik, addig más az aerobicban találja meg önmagát. Egy edzőpartner sokat segíthet, hiszen egymást könnyebben buzdítják az emberek a mozgásra, de van, akit kifejezetten visszahúz, ha társa nem elég elkötelezett, vagy éppen rossz tanácsokat ad a mozgást illetően. Egy személyi edző azonban óriási segítség lehet, hiszen egyéni gyakorlatokkal segít a problémás területek formálásában, étkezéssel kapcsolatos tanácsokat ad, közben pedig motivál a fogyásban. Természetesen a kezdet így is nehéz lesz, de kellő bemelegítéssel és nyújtással megelőzhetjük, vagy legalábbis csökkenthetjük az izomlázat, így nem akarjuk az első megterhelő edzés után feladni. Ha mindenképpen gyors fogyást szeretnénk elérni, vagy sok kilótól akarunk megszabadulni, akkor válasszunk aerob mozgásformát. Ilyen például a Capoeira Aerobik, amely kiválóan égeti a zsírt és formálja a testet. Az sem jó kifogás manapság, hogy valaki nem mer lemenni a terembe, nehogy megbámulják a vékonyabb és edzettebb emberek, hiszen egy DVD-vel otthon, a nappaliban is elvégezhetjük a napi edzést” – tette hozzá Czanik Balázs, akinek új, Capoeira Aerobik 5 DVD-je nem csupán tökéletes mozgásprogramot kínál, de diétás étrenddel is segíti a fogyást.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.