Meg fogsz lepődni – Íme a világ legromantikusabb városai!

Ha a világ legromantikusabb városai kerülnek szóba, mindenkinek van egy-két tippje, Párizs legalábbis mindig a top 5-ben szerepel. Nos, nem hiányzik erről a listáról sem, ami azonban tartogat számunkra néhány meglepetést.

A világ legromantikusabb városai

Számos gyönyörű hely van Földünkön, s természetesen mindenki oda látogat el legszívesebben, amely leginkább közel áll az ízléséhez.

A világ legromantikusabb városait illetően is más lehet a véleményünk. Noha a nagy kedvencek nemigen változnak, más megközelítésből is lehet nézni a legvonzóbb helyeket!

Lássuk a top 10-et.

1.Buenos Aires: Argentína fővárosa a régi idők pompáját és a tangó világát ötvözi mesés éjszakai élettel és élvonalbeli éttermekkel.

buenos-aires

2.San Sebastian: a világ legromantikusabb városai között a második. A spanyol tengerparti paradicsom, San Sebastian baszk városrésze igen híres, benne Michelin-csillagos éttermekkel és csodálatos partrésszel a Bahia de la Conchán. Art Nouveau épületekkel, széles utcákkal idilli környezet az olyan éttermek számára, mint az Arzak és Mugaritz.

san-sebastian

3.Edinburgh: macskaköves utcák, hangulatos régi épületek, drámába illő táj. A skót város a világ legromantikusabbjai közé sorolható, történelmével és varázsával egyaránt, mégis, modern, kiváló éjszakai élettel, tökéletes éttermekkel és kulturális fesztiválokkal egész évben.

Edinburgh

4.Párizs: a régi nagy kedvenc nem véletlenül került ismét a világ legromantikusabb városai sorába. Az olyan helyek, mint az Eiffel torony vagy a Tuilériák kertje, adja magát a romantikázásra, Párizs vonzereje valójában a hétköznapi látnivalókban rejlik, a pékségektől a csokoládéboltokon át az Art Nouveau metróbejáratokig.

paris

5.San Francisco: gyönyörű kilátás, szédítő dombok, szépséges sorházak teszik a kaliforniai várost az egyik legcsábítóbb úticéllá az Egyesült Államokban. Kisipari élelmiszerrel számos helyen találkozhatunk, a kézműves kávéboltoktól a páratlan termelői piacokig.

san-francisco

6.Fez, Marokkó: az ősi erődítmény város rendkívül vonzó a turisták számára labirintus-szerű sikátoraival, ablaktalan boltocskáival, a csempézett mecsetekről és teakertekről nem is szólva. A bazárok pedig gyümölccsel, fűszerrel és dióval halmoznak el.

fez

7.Prága: a cseh főváros sem véletlenül tartozik a világ legromantikusabb városai közé, vöröstetős házaival, mesebeli kastélyaival, építészeti remekeivel, amely magába foglal mindent a reneszánsztól a kubizmusig. Modern iránti érzékenységének köszönhetően pedig innovatív éttermekkel, hotelekkel és boltokkal is fel van szerelve.

prague

8.Lisszabon, Portugália: noha a múltat nagymértékben felöleli, csodálatos régi épületei új éttermeknek adnak helyet, butikjai és múzeumja ezt a várost Európa egyik legmenőbb és leginkább kedvező árú kulturális célpontjává tették.

lisbon

9.Kyoto, Japán: a fából készült Zen templomok, buja kertek, teaházak és középkori paloták Kyotót Japán legkedveltebb és egyben legnyugodtabb turistacélpontjává teszik. Hozzájárul az egykori birodalmi város szépségéhez a sok-sok cseresznyefa, melyek virágzása tavasszal messzeföldön híres.

Kyoto, Japan

10.New York: noha talán nem sorolnánk a világ legromantikusabb városai közé, az amerikai Nagy Alma izgalmas, magával sodró, figyelmet keltő stílusával vonzó, s mindenki egyetérthet abban, hogy ez Amerikai élelmiszer-, divat-, kulturális fővárosa, amely romantikában sem marad alul!

Íme még pár nagyvárosi csoda:

new-york-10 of 24 Photo Courtesy of The Greenwich Hotel

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.