Ma ismét csapadékos időnk lesz keleten meleg, nyugaton hidegfronttal

Délnyugat, nyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, a Dunántúlon egyre többfelé várható eső, záporeső, de a Dunától keletre reggelig még kevesebb lesz a felhő, ott számottevő csapadék nem valószínű.

Kedden az ország nagy részén túlnyomóan borult időre számíthatunk, de a Tiszántúlon szakadozottabb lesz a felhőzet, ott kevés napsütés is lehet. Kezdetben főként a Dunántúlon és északon lesz eső, zápor, majd délután már keleten is többfelé alakul ki zápor, helyenként zivatar. A Dunántúlon jelentős mennyiségű csapadék várható. Kedden több helyen megélénkül, néhol meg is erősödik az északi, északkeleti szél. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden általában 12 és 19 fok között alakul, de a Tiszántúlon még 20, 24 fok is lehet.

Kettős arca lesz az időjárásnak. Amíg keleten melegfronti, addig nyugaton hidegfronti jelleg dominál. Jellegzetes hidegfronti tünet lehet a fejfájás, migrén, a fokozott görcskészség, míg melegfronti tünetként szintén a fejfájás, emellett álmatlanságérzet, ingerlékenység jelentkezése valószínű.

esosido3

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan tovább mérséklődik, ugyanakkor az Alföldön és a Dunántúl déli részén még többfelé elérheti a magas szintet. A többi nyáron virágzó allergén növény, így a pázsit fűfélék, az üröm, az útifű, a libatopfélék, a csalánfélék és a kenderfélék pollenje jellemzően alacsony koncentrációban van jelen. Előfordulhat még egy-egy szem a lórom, valamint a ciprus – és tiszafafélék virágporából is. A kültéri allergén gombák spóraszáma általában alacsony-közepes, de helyenként magas is lehet

Forrás: met.hu