Magyar rekord: százhúsz kilogrammot adtak le három hónap alatt

Több mint harmincan vettek részt a MediFitness™ Orvos- és Sporttudományi Központ által meghirdetett „Legyünk Együtt Testzsírcsökkentő Rekorderek!” program első turnusában, a zárómérések eredményei pedig minden korábbi várakozást felülmúltak.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OÉTI) 2015-ös felmérése szerint Magyarországon a felnőtt lakosság 65 százaléka túlsúlyosnak vagy elhízottnak számít, összesen mintegy ötmillió embernek van súlytöbblete.

Bár évente több mint egymillió ember próbálkozik meg a testsúlycsökkentéssel, kilencven százalékuk nem tud tartós eredményt elérni, ezért a MediFitness™ Orvos- és Sporttudományi Központ a sikeres életmódváltók tapasztalataira alapozva meghirdette a „Legyünk Együtt Testzsírcsökkentő Rekorderek!” országos rekordkísérletet.

A szakmai támogatással megvalósuló program 90 napos kurzusokból áll, és az első csoport rögtön magyar rekordot állított fel.

A résztvevőknél sokoldalú méréseket végeztek, ezek alapján éves személyre szabott terveket állítottak fel a számukra, majd a táplálkozást, étrendkiegészítőket és mozgásterápiát bemutató szakmai oktatásokat tartottak és mindezen ismereteket a gyakorlatban is betanították az érdeklődőknek.

Három hónap elteltével a rekordbiztos felügyelete alatt álló, hivatalosan jegyzőkönyvezett zárómérések eredményei minden várakozást felülmúltak.

fogyas

Az első turnusban 33-an indultak el, közülük 25-en fejezték be eredményesen a programot. A részvétel egyedüli költsége a 19 ezer forintos hivatalos nevezési díj kifizetése, feltétele az orvosi alkalmasság volt.

A résztvevők összesen 122,1 kilogramm testsúlyt és 106 kilogramm testzsírt vesztettek, ami kiemelkedő, 86,8 százalékos hatékonyságnak felel meg. Átlagos testsúlycsökkenésük 4,88 kilogramm volt.

Dobrovitsné Misák Irén boldogan és büszkén tekint vissza az elmúlt időszakra.

Tökéletes előadások, közérthető elemzések, szervezettség. A személyre szabott adathalmaz, annak részletes megbeszélése nagy löketet ad a célok elérésében. Ezek olyan adatok, amire önmagunk megismeréséhez szükségünk van. Ezáltal jövünk rá, hogy miért is volt minden kezdeményezésnek végeredménye a kudarc vagy csak az átmeneti siker. Mindenkinek egy ilyen profi csapatot kívánok” – fogalmazott az 50 éves nő.

Az eredmények megtartása, erősítése érdekében a szervezők lehetővé teszik rekordertársaik számára, hogy soron kívül regisztráljanak a következő három hónapos kurzusra, ahol haladó előadáson vehetnek részt. Emellett többek közt mentális támogató foglalkozást, outdoor közös tréninget és preventív gerinctréning tanfolyamot is felajánlanak nekik.

A program az első csoport eredményeire, tanulságaira alapozva 2017 őszén folytatódik, a regisztrációt megnyitották.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.