Ma gyenge hidegfronti jellegű hatás jelentkezhet az arra érzékenyeknél

Éjszaka változóan felhős idő várható csapadék nélkül. Kedden a gomolyfelhő-képződés mellett hosszabb-rövidebb napos időszakokra számíthatunk, több felhő keleten valószínű, és arrafelé helyenként záporeső is kialakulhat.

Az északi, északnyugati szelet napközben a Duna-Tisza közét leszámítva sokfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között várható.

Légköri front nem lesz felettünk, de főleg a Kárpát-medence keleti területeit érinti egy magassági hideg légörvény. Emiatt a különösen érzékenyeknél gyenge hidegfront jellegű hatás jelentkezhet, esetleg előfordulhat fejfájás, migrén, szédülés, illetve vérnyomás-ingadozás.

Távolabbi kilátások szerdától szombatig:

A kezdeti változóan felhős ég után egyre kevesebb lesz a felhő, napos idő várható. Az időszak végén növekszik meg erősen a felhőzet, és akkor többfelé számíthatunk esőre, záporra.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) szombaton az ország területének 75 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 16 fok között valószínű.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól

2017. március 12. 6,2 °C +1,1 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult

legmagasabb hőmérséklet: 20,5 °C (1990) legalacsonyabb hőmérséklet: -11,3 °C (1976)

Forrás: met.hu