Lelket melengető koktélreceptek az ünnepekre

Már – több helyen az országban – ropog a hó a lábunk alatt és ünnepi fényben úszik a város, jól esik ilyenkor az otthon melegében a kanapén nosztalgiázni.

A bejgli, a gőzölgő piték, a forró csokoládék és a narancsos teák is szép emlékeket idéznek bennünk, de itt van néhány karácsonyi forróital ötlet is, amelyeket ha elkészítünk, még inkább ünnepi hangulatba kerülhetünk.

 

Téli erdők melege

  • 4 cl Jack Daniel’s Honey
  • 1 cl vanília likőr
  • redberry tea keverék (tea, fahéj, szegfűszeg, citromlé, málnalekvár)

Díszítés: erdei gyümölcsök

Elkészítés: A teát elkészítjük a fűszerekkel, lekvárral és az egyéb összetevőkkel, majd leszűrjük. A Jack Daniel’s-t és a vanília likőrt pohárba töltjük és a forró teával felöntjük.

Havas forró csók

Díszítés: tejszínhab és fahéj

Elkészítés: Az almás pite szirupot a forró csokoládéba öntjük. A Jack Daniel’s-t pohárba töltjük és felöntjük az almás pités forró csokival.

Narancsos álom

  • 4 cl Jack Daniel’s Honey
  • 1 cl Cointreau
  • narancs tea keverék (tea, fahéj, szegfűszeg, gyömbér, citromlé, narancslekvár)
  • erdei gyümölcs keverék

Díszítés: aszalt narancs, lekvár

Elkészítés: A teát elkészítjük a fűszerekkel, lekvárral és egyéb összetevőivel, majd leszűrjük. A Jack Daniel’s-t és a Cointreau-t pohárba töltjük és a forró teával felöntjük.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.