A legjobb grillezett kerti vetemények!

Egy percig sem kell aggódniuk a zöldségek és a vegetáriánus étrend rajongóinak a grillszezonban – hiszen az arra alkalmas veteményeket szintén remekül meg lehet sütni, akár a húst. Ráadásul ízletes szószokkal, mártásokkal szokás fogyasztani!

A grillezett zöldségekkel igazán jól járunk.

Elkészíthetjük őket könnyed vacsorának, de a következő kertipartira is, nagyobb mennyiségben. Ropogós salátákat, színpompás étkeket grillezhetünk belőlük, sokoldalúan és gyorsan elkészíthetőek, alacsony kalóriásak és finomak. Lássunk néhány nagy kedvencet!

1.Grillezett zöldségek hollandi mártással

A spárga és a brokkoli tökéletes kombinációja az édes és füstös íznek, grillezve. Párosítsuk citromos hollandi mártással a teljesség kedvéért, mely kiváló köret hozzájuk.

2.Sárga nyári tök és feta sajt grillezve

A grillezett nyári tököt, a feta sajtot és a rukkolát pirítóssal az igazi fogyasztani! A toast-okat előzőleg egy kis krémsajttal is megkenhetjük. Ideális csemege!

3.Grillezett kukorica füstös lime-os vajjal

A füstölt paprika, zamatos lime ízzel és vajjal keveredve tökéletes „köret” a klasszikus főtt kukoricához és grillezetthez egyaránt. Minden adag 200 kalória alatt van és 30 perc alatt kész.

4.Grillezett polenta nyári tökkel

Akár polenta pizzát is készíthetünk, ha ezeket az aranybarnára sütött szeleteket grillezett cukkinival, nyári tökkel, valamint házilag készült, csípős paradicsomos szósszal rakjuk meg. A tüzes szószt egy kis mézzel édesíthetjük, tompíthatjuk!

5.Burgonya szeletek grillezve

Dobjuk a grillező rácsra a kerek krumpli szeleteket. Kapribogyóval és szárított paradicsommal keverve tökéletes vegetáriánus finomság!

Krémes szósszal kínáljuk, mely kellően hűsít is – ¼ csésze tejszínhabbal és ugyanennyi tejföllel készítsük. Az összekevert két hozzávalót tegyük szobahőmérsékletre 2-5 órára, míg meg nem vastagodik a szósz. Utána fedjük le és hűtsük a felszolgálásig.

6.Bébi zöldségek rukkola-menta pesto szósszal

A színpompás bébi zöldségeket kitűnően lehet grillezni, melynek során remek ízt kapunk. Jöhet a répa, gomba, paradicsom, burgonya, hagyma is. Készítsünk hozzájuk ízletes Pesto szószt friss rukkola, menta, fenyőmag, parmezán sajt hozzáadásával. A pácban forgassuk meg a zöldségeket és grillezzük, míg ropogósak nem lesznek!

7.Articsóka tárkonnyal

Egyszerű összetevőkkel dolgozunk: friss articsókával, olíva olajjal, zöld hagymával, melyekből tökéletes grilltálat készíthetünk. Grillezés előtt az articsókát fel kell forralni. A dijoni tárkonyos szósz pedig ellenállhatatlan ízt kölcsönöz a zöldségeknek. Citromszeletekkel tálaljuk.

8.Grillezett cukkini mozzarella salátával és kaporral

A napfényes cukkini saláta egészséges és finom nyári recept. Olíva olajjal és citromlével a cukkinit rendkívül gyorsan grillképessé tesszük, majd akár 20 perc múlva fogyaszthatjuk is! Kaporral és mozzarella sajttal tálaljuk.

shutterstock_114882532

9.Grillzöldség és mozzarella ensalada

Készítsünk egy kitűnő rétegezett salátát, itáliai zöldségekkel és friss mozzarrella sajttal. Négy különféle zöldséget – paradicsomot, cukkinit, édes paprikát, vöröshagymát – merítsünk savanykás, körtés balzsamecetbe. A grillezett zöldségek mellett pirítós darabok is kerülhetnek a salátába, valamint olasz mix (római és radicchio). Olíva olajjal, bazsalikommal ízesítsünk és mozzarella darabkákkal töltsük meg a tálat.

10.Grillezett zöldségtál

Ha az egyszerűt és jót szeretjük, a legjobb grillzöldség tál a következőképpen készül: csak tegyük a grillrácsra vagy wok-ba a választott veteményeket, így például paradicsomot, répát, zöldbabot, nyári tököt , majd öntsük le őket citromos-fokhagymás lével az intenzív, nyárias ízhatás kedvéért! Már kínálhatjuk is.

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php