Lassan, de melegszik az idő

Éjszaka egyre nagyobb területre terjeszkedik ki a köd és az alacsonyszintű rétegfelhőzet, elsősorban a Dunántúl déli részén maradhat reggelig derült az ég.

Napközben a Dunántúl északi részén és a Duna vonala mentén kitisztulhat az idő, de keletebbre a tartósan borult tájak lesznek túlsúlyban. A legtöbb napsütésre a Dunántúl déli felén számíthatunk. A felhős tájakon ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és -8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a felhős területeken többnyire 0 fok körül, a tartósan napos tájakon 5 és 11 fok között várható.

Anticiklon határozza meg térségünk időjárását, ezért fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek. Ha az egészségi állapotban mégis különféle panaszok, illetőleg működési rendellenességek jelentkeznek, amelyek most nem írhatók az időjárás számlájára, érdemes háziorvoshoz fordulni, és akár szakorvosi kivizsgálást kérni indokolt esetben.

Távolabbi kilátások csütörtöktől vasárnapig:

Csütörtökön az ország legnagyobb részén borult, párás, néhol tartósan ködös idő várható, bárhol előfordulhat hószállingózás, ónos szitálás, majd pénteken késő délutántól csökken a felhőzet. Szombaton és vasárnap a változó felhőzet mellett több órára kisüt a nap, és számottevő csapadék sem lesz.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem várható.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a kezdeti -2, -8 fokról az időszak végére 0, -5 fokig emelkedik. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön -3, +2, később 3, 10 fok között valószínű.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól

2017. február 13. -2,1 °C -3,2 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult

legmagasabb hőmérséklet: 17,2 °C (1958) legalacsonyabb hőmérséklet: -22,2 °C (1985)

Forrás: met.hu