Koszorúkészítés néhány egyszerű lépésben

Számos módja van annak, hogyan fogjunk hozzá egy kerti koszorú elkészítéséhez. Ha közelünkben van kézműves bolt, biztosan számos tervvel és utasítással el tudnak látni bennünket, hogy minél több fajta koszorút készíthessünk, amelyekhez kapunk eszközöket, kereteket és más szükséges dolgokat.

Ha eddig még sohasem készítettünk koszorút, íme pár egyszerű ötlet

Amint elkezdjük az új őszi koszorúnk összeállítását, jó ötlet, ha többféle anyagot is kipróbálunk. Az egyik legjobb dolog a koszorúkészítésben, hogy nincs megadott módja, hogy milyennek kell lennie a koszorúnak. Az őszi leveleken kívül még olyan más természetes anyagokat is felhasználhatunk, mint az ágak, a venyige vagy a gallyak. Ezek a természetes anyagok nagyszerű központi elemei lehetnek a koszorúnak, és a természetes külső elbűvölő és gyönyörű hangsúlyt ad otthonunknak.

oszi-koszoru

A szövetanyag szintén eléggé népszerű választás az őszi szezonban, és az évnek ebben az időszakában sok érdekes szövet bukkan fel a kézműves üzletekben. Ha tudunk bánni a varrógéppel vagy a tűvel és a cérnával, ezekkel a színes szövetekkel még hangsúlyosabbá tehetjük az őszi koszorúnkat.

oszi-koszoru-sziv-alaku

Amikor az őszi koszorúhoz vásárolunk anyagokat, ne feledkezzünk meg a részletek fontosságáról sem. Sokféleképpen felöltöztethetjük a koszorúnkat, beleértve a különböző díszeket és kiegészítőket. Az őszi koszorú készítésénél egy másik nagyszerű dolog, hogy az évszak alatt folyamatosan frissíthetjük és újragondolhatjuk. Például, a Halloween közeledtével tehetünk rá néhány sütőtököt vagy szellemes díszt. (Ezeket a trükköket majd külön megmutatjuk!)

oszi-koszoruk

Miután felfedeztük, hogy milyen nagyszerű és érdekes szórakozás az őszi koszorúkészítés, nem állhatunk meg egyetlen egy elkészítésénél. Mindig az első elkészítése a legnehezebb, de miután annak az elkészítése már a hátunk mögött van, biztosan azon fogunk tanakodni, hogy miért is nem készítettünk koszorút már sokkal korábban.

Miután a házunk összes ajtaját kellőképpen feldíszítettük, készíthetünk koszorúkat a családtagjainknak, a barátainknak vagy a munkatársainknak. Az őszi koszorú tökéletes ajándék, amivel melegebbé tehetjük az otthont, a díszítő elemek pedig kitűnő ajándékok az irodában vagy más ünnepi eseményekre.

oszi-koszoru-ajtora

Ha ajándékba adjuk a koszorút, sok személyes kis dolgot tehetünk rá, amitől még különlegesebb lesz. Tehetünk hozzá a személy kedvenc dolgai közül valamit, például, a kedvenc fűszerét, illatát vagy virágát. Ettől az őszi koszorú kreáció még személyesebbé és különlegesebbé válik majd.

Forrás: edenkert.hu