Kóstoltál már kenyérből készült kávét?

Azért, hogy kenyér soha ne kerüljön a hulladékba számos megoldást, ötletes ételt találtak ki elődeink. Ezek közül szemezgetünk.

Kenyérkávé

Fölöslegben maradt kenyeret, kekszet, süteményeket, kukoricakenyeret és hasonlókat jó barnára megpirítunk, s közép-finomra megdarálunk. Ebből egy telt csészényire öntsünk rá egy és negyed liter tejet, hevítsük míg forr, szűrjük át, s e kávét öntsük csészékbe.

egészséges tisztítószer_kenyér

Kenyérvíz:

Pirítsunk 3 szelet durva búzaliszt kenyeret mérsékelt melegben arany barnára, a darálóval őröljük meg. Tegyük egy kannába, öntsünk rá 2 liter forró desztillált vizet, hagyjuk 5 percig kivonódni, s tálaljuk (szűrjük le, és csak a levét fogyasztjuk). A kenyérvíz gyakran ajánlott a “Mazdaznan öngyógymódban”.

Még több tipp a könyvből: Készítsünk fürdősót, fürdőmézet házilag

Forrás: edenkert.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.