SM Világnap 2011 – Léggömbökkel

Országszerte a magasba emelkednek a léggömbök május 25-én déli 12 órakor, hogy felhívják a figyelmet a sclerosis multiplexesben szenvedő betegekre.

A sclerosis multiplexes betegek világszerte ekkor hívják fel a figyelmet önmagukra, betegségükre, sorstársközösségeikre. Magyarország harmadik alkalommal részese a kezdeményezésnek: Budapest mellett Debrecenben, Gyulán, Kecskeméten, Mórahalmon, Nyíregyházán, Pécsen, Szolnokon és Szombathelyen is készülnek a figyelemfelkeltő civil demonstrációra.

Idén az Ökumenikus Segélyszervezet is bekapcsolódik a sclerosis multiplexes betegek önkéntes segítő hálózatának koordinálásába. Az úttörő kezdeményezés révén az erre szoruló betegek önkéntes segítséghez juthatnak személyes higiénéjük gondozásában, a táplálkozásban, mozgásban, lelki és kulturális szükségleteik kielégítésében. A segélyszervezet és a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány vezetői erről szóló megállapodásukat az SM Világnapján jelentik be.

sziv210

A minden év májusának utolsó szerdájára meghirdetett világnap ebben az évben május 25-re esik: ezen a napon délben a világon mindenütt összegyűlnek az SM betegek, hogy emlékeztessenek az életüket meghatározó gyógyíthatatlan betegségre. Ezen a napon  déli 12 órakor az SM betegek egyszerre indítják útjára a remény színes léggömbjeit. A budapesti figyelemfelhívó akciónak az akadálymentesen megközelíthető Bikás Park (Budapest Etele út 55., a Budapesti Művelődési Központ mögött) ad otthont.

A betegekhez ezúttal önkéntesek is csatlakoznak, hogy egy közös pikniken ismerkedhessen meg egymással, aki segítene és aki a segítséget örömmel fogadná.    Az SM Világnap magyarországi eseményeiről és helyszíneiről a Magyar Sclerosis Multiplexes Alapítvány a www.msmba.hu címen, a betegek területi és megyei egyesületeit, klubjait összefogó Sclerosis Multiplexes Betegek Országos Egyesülete.

Forrás: