A szurkolás anatómiája

A szurkolás nem feltétlenül közösségi élmény. Lehet csinálni teljesen egyedül is. A lényeg: adjunk bele apait, anyait és “Hajrá XY!”

Helyszínnek jó a kanapé. Lehetőleg a tv előtt, különben mégis kinek szurkolnánk? De lehet az ágyból is, a földről, puffról. Gondolkozhatunk nagyobban, és ebben az esetben a helyszín máshol is lehet. Példának okért ott vannak a kocsmák, ahol ha hatalmas plazmatévéről nem is, de a minimum tíz colos csodamasináról biztos bátoríthatjuk kedvenceinket. De azért valljuk be magunknak: az igazi az lenne, ha élőben csinálhatnánk.

Feltételek

Végy minimum egy doboz sört, néhány bajnokot, akik majd ligát játszanak, ezek után már csak egy boxeralsós férfire van szükség, a tévé és az ülőalkalmatosság alapvető felszereltség. Bemutatnám: Ő a Szurkoló.

Ha te is ennek érzed magad, van egy jó hírem: minden általad preferált sportesemény katartikus élményt jelent számodra.
Ha te nem vagy Szurkoló, de ismersz ilyet, akkor most serényen bólogatsz és az iménti sablonos kis jellemzésem a sportrajongóról megelevenedik előtted.

Szurkolók vannak, lesznek, voltak

Ez pedig nem véletlen. Amerikai tudósok világítottak rá, hogy az aktívan szurkolók kevésbé hajlamosak depresszióra és jobb az önértékelésük, mint nem-szurkoló fajtársaiké. Ennek oka valahol az agy legméllyén gyökerezik. Az összetartozás élménye teszi ezt velük.

baratsag5

Kiemelten igaz ez azokra, akik eredményes, nagy sikereket elérő csapatnak, vagy személynek drukkolnak, így minden egyes nyert meccsnél osztoznak örömükben.

Vesztes Szurkoló

Ez az a lény, ami nem létezik. Egy Szurkoló csapata soha nem veszíthet – maximum kikaphat. A kettő nem egy és ugyanaz. Ugyanis a tény mibenléte, hogy – ma nem mi nyertünk- abból eredeztethető, hogy a bíró az ellenféllel rokonszenvezett.

Az összetartozás, csapatszellem nem csak arra jó, hogy együtt tudjunk örülni és ünnepelni, azokkal, akiknek drukkoltunk, hanem jó arra is, hogy könnyebben felülkerekedjünk az esetleges veszteségeken.

A női Szurkoló

Létezik ilyen? Bizonyára minden férfi álma. Bár némi frusztrációt kelthet, hogy szinte riválisként jelenik meg a tévé előtt. Övé legyen inkább a popcorn és a távirányítót hagyja a férfinél – ez nem csak a harmonikus szurkolásnak, hanem bármilyen kapcsolatnak is alapvető feltétele.

Keretbe:

Szurkolni tudni a hajrázóknál igen nagy dolog. Ők az akrobatika, a tánc és a torna keverékével, illetve gombóc artúr haverjával, azaz pomm-pommmal bíztatják csapatukat.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.