Bye-bye szmog!

Már sehol sem veszélyes vagy egészségtelen a levegő az országban a legfrissebb mérések szerint, keddre tovább javult a levegő minősége.

Az Országos Környezet-egészségügyi Intézet (OKI) legfrissebb adatai alapján készült térképen egy települést sem jelöltek piros vagy narancssárga színnel, vagyis sehol sem veszélyes vagy egészségtelen a levegő, a szálló por (PM10) köbméterenkénti koncentrációja mindenhol 75 mikrogramm alatt van.

Az OKI megállapítása szerint ugyanakkor tizenegy településen a levegő minősége még "kifogásolt", így a térképen zöld színnel szerepel Tatabánya, Esztergom, Várpalota, Székesfehérvár, Budapest, Százhalombatta, Tököl, Dunaújváros, Salgótarján, Kazincbarcika és Sajószentpéter. A térképen feltüntetett többi települést kék színnel jelölték, vagyis ezeken a helyeken a levegő minősége már elfogadhatónak számít.

j7347u9t10

A levegő minőségének a javulása miatt vasárnapra virradóra megszüntették a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Budapesten, majd Miskolcon és Nyíregyházán is. Hétfőn Pest megye több nagyvárosában – így Százhalombattán, Tökölön és Vácott -, valamint Pécsen és Székesfehérváron is visszavonták a szmogriadót.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.