Nem lehet elég korán kezdeni: drogprevenció Kecskeméten

A Mercedes-Benz Gyár munkatársai és a kapcsolódó képzőintézmények diákjai számára egy komplex egészségmegőrző-fejlesztő programot indít, melynek célja, hogy mind a dolgozók, mind a felnövekvő nemzedék egészségtudatosabb legyen. A program egyik pillére a szenvedélybetegségek kialakulásának megelőzése. Ennek érdekében egy közvetlen hangvételű drogprevenciós ismeretterjesztő rendezvényt szervezett a kecskeméti gyár.

A Mercedes-Benz Gyár egészségprogramja a bölcsődei és óvodai neveléstől, az általános és középiskolán át, egészen a felsőoktatás befejeztéig kívánja elősegíteni, hogy a gyermekek, fiatalok interaktív foglalkozásokon sajátíthassák el az egészségtudatosabb életvitelhez szükséges alapvető készségeket és ismereteket – neves szakemberek segítségével. A széleskörű együttműködésen alapuló programsorozat teljes mértékben figyelembe veszi az ifjúság körében tapasztalható aktuális trendeket, használja a fiatalok nyelvezetét, kommunikációs csatornáit, példaképeit is. A program célja nem elsősorban az oktatás vagy az ismeretek átadása, sokkal inkább a szemléletformálás, hogy a felnövekvő generáció a most még esetleg nem is ismert kihívásokkal szemben se legyen védtelen.

Az ezen keretek között útjára indított drogprevenciós foglalkozások megvalósításában szakmai partner a NATEA.

„Munkatársaink részére számos rendszeres ingyenes sportolási lehetőséget kínálunk vállalati Sportosztály keretében, illetve különböző egészségügyi szűrőprogramokat biztosítunk számukra itt a gyár területén. Mindemellett a gyermekeket biztonságos közlekedésre, a higiéniára, konfliktuskezelésre, a dohányzás és a drog elkerülésére tanítják – szakemberek segítségével. A vállalat a kezdetek óta támogatja továbbá azokat a helyi kezdeményezéseket, amelyek az egészségmegőrzéssel, egészségtudatossággal és megelőzéssel kapcsolatosak, legyen szó bármely generációról”– mondta Ács László, a Mercedes-Benz Gyár HR-igazgatója.

Mercedes_Benz Drogprevencios Program 20151124

„Aki nem tanul meg már gyermek-, illetve ifjúkorban nemet mondani a sokszor csábítónak tűnő, de káros alternatívákra, az később már nehezen tudja a változás folyamatát befolyásolni önmagában, adott esetben nehezen tud ellenállni a tudatmódosító szerek hatásának sem” – hangsúlyozta Dr. Zacher Gábor toxikológus főorvos.

A rendhagyó egészségügyi programot más korosztályokra is kiterjesztik a szervezők. A program nagykövetei között olyan ismert személyiségek találhatóak, mint például dr. Zacher Gábor, Aranyosi Péter humorista, ifj. Knézy Jenő sportriporter, Lesinszki Dávid DJ, illetve Gera Zoltán válogatott labdarúgó.

Forrás: https://napidoktor.hu/