Megoldás az érzékeny fogakra

Rendszeresen mossa a fogát és nincs szuvas foga, de a hideg, meleg, édes és savanyú ételek-italok fogyasztása nyilalló fájdalmat okoznak, esetleg maga az érintés is fájdalommal jár? Ez esetben egy kellemetlen tünetről – a fogérzékenységről van szó, amely a felnőtt lakosság közel 30%-át érinti. Ha ehhez hasonló tünetet érez, akkor ne várjon arra, hogy az érzékenység elmúlik. A probléma sokkal összetetettebb, ezért határozott és kézzelfogható lépésekre van szükség.

A fogérzékenység tudományos szemszögből

A fogak túlzott érzékenysége általában akkor fordul elő, amikor a fognyakat már nem védi az íny. A fognyak szerkezete számos finom csövecskéből áll, amelyek orvosi neve dentin-tubulus. Ezek a tubulusok továbbítják a külső ingereket, a meleget, a hideget, az édes és savanyú ízt, az érintést a fogideghez. Ha a fognyak felülete  szabaddá válik, fájdalom lép fel és az eredmény: az érzékeny fog.

A visszahúzodó ínyen kívül, mi okozhatja a fogak túlérzékenységét?

  –    Helytelen fogmosás (dörzsölés)

  –    Túl kemény szálú fogkefe használata

   –   Dörzsölő, abrazív hatású fogkrém használata

   –   A fogzománc megkopása és a dentin felszínre kerülése (pl. cukros italok túlzott fogyasztása miatt)

fogmosas

Miért fontos a fogorvos felkeresése?

A fogak érzékenysége egy olyan probléma, amely nem múlik el magától. A tünetek csökkenthetőek ugyan, de később kétszer olyan erősen térhetnek vissza. A probléma kezelését a fogorvosnál kell kezdeni. A szakorvos a problémát szakszerű módon közelíti meg, megszüntetve ezzel a fogak érzékenységét, és megfelelő fogkrémet javasol az otthoni fogmosáshoz. Azt is elmondja, hogyan kell helyesen és hatékonyan fogat mosni, valamint segít a megfelelő fogkefe kiválasztásában.

A termék a páciensek 91%-nál bevált

Az aminfluoridnak és a tisztító összetevőinek köszönhetően az elmex Sensitive termékcsalád hatékony védelmet nyújt a fogérzékenység és a fogszuvasodás ellen, miközben kíméletesen tisztítja a fogakat. Klinikai vizsgálatok bizonyítják, hogy a legjobb eredményt a termékcsalád (fogkrém, szájvíz, fogkefe) rendszeres és együttes használatával érhetjük el.  Ezt a termékcsaládot a fogak túlérzékenységére és a szabadon álló fognyak kezelésére fogorvosok ajánlják.

Forrás: