Citromillattal az influenza ellen!

Van valami, amiről ritkán beszélnek, ha az új vírus szóba kerül. A harcot a betegséggel leginkább egészséges immunrendszerrel lehet felvenni.

Pasteur, aki védőoltások fejlesztésével harcolt a kórokozók ellen, élete utolsó időszakában azt vallotta, hogy a betegség kialakulása elsősorban attól függ, milyen a táptalaj. A táptalaj ebben az esetben az ember testi-lelki állapotának összességét jelenti.

Az influenza vírusos betegség. A H és N jelölés két, a vírus felszínén elhelyezkedő antigént jelent, ezek néha hirtelen megváltoznak, és ilyenkor a szervezet (és az oltóanyag-gyártó is) ismeretlen kórokozóval áll szemben. Az influenzavírus jelenléte a szervezetből immunválaszt vált ki, a saját védekező rendszere gyógyítja meg a beteget. Antibiotikumot általában csak a szövődményekre (felülfertőződött torok, tüdőgyulladás) adnak.

Az oltásokról mindenki maga dönt, de azt érdemes tudni, hogy az oltás hatására is immunreakció indul be a szervezetben, és jó immunreakciót egészséges immunrendszer produkál. Önmagában az oltóanyag nem nyújt védelmet, csak, ha a megfelelő immunfolyamatok beindulnak a testben. Mi kell ahhoz, hogy az immunrendszer jól működjön?

A régi doktor bácsik, akik kopogtattak, és tyúkhúslevest rendeltek, óvatosan bántak az erős gyógyszerekkel, a pihenés, friss levegő, jó táplálék szentháromságában hittek. Akkoriban a betegséget "ki kellett feküdni", könnyű táplálékokat javasoltak, erősítő kúrákat.

natha_influenza_kapgaleria20

Az influenzát ne hordjuk ki lábon, egyrészt, mert fertőző betegség, másrészt, mert ilyenkor lesznek elhúzódó szövődményei. Feküdjünk, pihenjünk, fogyasszunk sok folyadékot, a közepes lázat ne csillapítsuk, mert ez a legjobb vírusölő, és könnyű ételeket együnk. Ha mélyebben belegondolunk, a törődés gyógyító hatása, a tyúkhúsleves, amelyben elölve megtalálható egy sor olyan kórokozó, mely a betegségekért felelős, mind a test öngyógyító képességét serkentik.

Az immunrendszer készenléti állapotát lehet homeopátiás szerekkel is fokozni. Az oscillococcinum heti 1 tubus adagban influenzakész állapotban tartja a szervezetet. Az influenzás tünetek megjelenésekor azonnal be lehet venni, és három napig az előírás szerint szedni. Ezt immunerősítésként kiegészíthetjük az Echinacea és Vincetoxicum növények alacsony homeopátiás hígításával, (5 CH) kúraszerűen, a téli szezon alatt. (10 nap szedés, napi  2×5 golyó, 10 nap szünet.)

Közösségbe járó gyerekek, és idősek is szedhetik a megelőző szereket. Az osztályterem, óvoda levegője kiválóan frissíthető citromolaj párologtatásával. Lehetőleg tiszta, 100%-os illóolajat vegyünk. Vírus és baktériumölő hatású, nyugtat, de szellemileg élénkít. A homeopátiás szereket nem közömbösíti. Adjuk meg az esélyt, hogy a homeopátiás szerek információjával munkára serkentett immunrendszer végezze a gyógyítást, szelíden, biztonságosan.

Forrás: