Állandóan megfázok!

A Bécsi Orvosi Egyetem kutatói rájöttek, miért nem vagyunk képesek immunissá válni az egyszerű megfázással szemben és miért betegszünk meg újra és újra.

Katarzyna Niespodziana (Patopszichológiai és Allergiakutatási Intézet) a FASEB Journal című szaklapban megjelent cikke szerint a rhinovírus elleni humán immunválaszok soha nem érik el céljukat.

bakterium19

A meghűlést okozó vírus elleni immunválasz a kórokozó vírussejtjének belsejét veszi célba és nem a váladékszövethez csatlakozó külső réteget. "Az antitestek nem a megfelelő helyen támadnak, így sosem érik el céljukat és páciens beteg marad" – nyilatkozta Rudolf Valenta, az Egyetem kutatási vezetője. "Ezért lehetséges, hogy más vírusos betegségekkel ellentétben a megfázással szemben sosem alakul ki védettség."

A kutatási eredmények a tudósok reményei szerint hozzájárulhatnak olyan antitestek kifejlesztéséhez, amelyek ellenállóvá tehetnek az asztmások számára különösen veszélyes meghűléssel szemben. Az EU Predicta elnevezésű projektjében jelenleg is folynak a kutatások a megfázás elleni vakcina kifejlesztésére.

vid4u.init(450,337,’Yxu0FQQ9yi’,null,3);

Forrás: