A legyengült szervezeten segíthet a probiotikum

A betegség miatti fáradékonyság és gyengeség elkerülhető megelőzéssel. Az egészségünket, emésztőrendszerünket probiotikummal védhetjük.

A betegség utáni gyengeség okai:

Ha betegek vagyunk a láz és az immunrendszer erőteljesebb működése miatt fokozódik az anyagcserénk, és a lábadozás is több energiát vesz igénybe. Ezek miatt tartalékaink kiürülhetnek, ami fáradékonnyá tesz. Továbbá betegség, gyógyszerszedés esetén gyakran előfordul, hogy károsodik a bélflóra, aminek köszönhetően csökken a vitamin és tápanyag felszívódás, ráadásul a bélflóra károsodása az immunrendszerünk működését is negatívan befolyásolja.

A bélflóra problémák tünetei:

Mivel a bélflóra a tápanyagok felszívódásának elősegítésében, a vitaminháztartásban és az immunrendszer működésének szabályozásában is nagy szerepet játszik, így a bélflóra károsodásnak nem egy konkrét, hanem több, szerteágazó tünetei lehetnek.

Leggyakoribb tünetek:

– az antibiotikum szedéséhez kapcsolódó hasmenés, hasfájás, hányinger;

– egyes betegségek utáni elhúzódó lábadozás

– gyengült védekezőképesség miatti visszatérő fertőzések

gyomor_katt10

a fertőzéses hasmenések

– mással nem magyarázható gyakori puffadás, hasfájás, hányinger

a vitaminhiány és bizonyos toxikus anyagok felszaporodása miatt gyengeség, rossz közérzet

A bélflóra pusztulásának okai:

A bélflóra egészséges működését számos veszély fenyegeti. Ilyenek például: az antibiotikumok; a gyomorrontást és bélfertőzést okozó vírusok, baktériumok; a nem megfelelő higiéniájú ételek; a helytelen táplálkozási szokások (pl. túlzott cukor-, zsír- és alkohol-fogyasztás); a stressz, a kemoterápia

Természetes probiotikum források:

A probiotikumok (jótékony baktériumok) élelmiszerekkel például zöldségek, tejtermékek révén jutnak a szervezetünkbe. Ezek az egészséges táplálkozás részei, rendszeres, hosszabb ideig tartó napi használatuk segíti az egészség és a jólét megőrzését.

Viszont a bennük lévő probiotikum mennyisége általában alacsony, így nem alkalmasak a bélflóra egyensúlyának gyors helyreállítására, ilyenkor koncentrált formában kell a probiotikumot a szervezetünkbe juttatni.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.