Az időskori szembetegségek és az étrend-kiegészítők (x)

Napjainkban komoly népegészségügyi problémát jelentenek az időskori szembetegségek.

Az öregedés talaján kialakuló szembetegségek közül a száraz szem, a szürkehályog, a zöldhályog és a makula degeneráció, azaz a sárgafolt-sorvadás a legismertebbek. A látásromlás folyamata hónapok, még gyakrabban évek alatt megy végbe. Legtöbbször mindkét szemet érintik, de gyakran eltérő mértékben. A száraz szem általában inkább csak kényelmetlenséget okoz, a látást nem fenyegeti.

sargafolt_vagy_makula

Az 50 év felettiek számára, akiknek a családjában többször előfordult szembetegség, különösen fontos a rendszeres szemvizsgálat. Míg a szürkehályog operálható, és a műtét elvégzésével a látás teljes egészében visszanyerhető, addig a szemfenék betegségeiben (zöldhályog, makula degeneráció) erre nincs lehetőség, mert itt az idegsejtek károsodnak. Ezekben a szembetegségekben kiemelt fontosságú a megelőzés.

Antioxidánsok és nyomelemek (C vitamin, E vitamin, beta-carotin, cink és réz) kombinációjával a makula degeneráció okozta súlyos látásromlás kockázata bizonyítottan csökkenthető, de dohányosok számára beta-karotint is tartalmazó étrend-kiegészítés nem javasolt, mivel növeli a tüdőrák kialakulásának kockázatát.

A lutein és a zeaxantin védőszerepét is hangsúlyozzák, mert ezek az anyagok megszűrik a szembe kerülő káros kék fényt, másrészt képesek oxigén szabad gyökök megkötésére. Ezek az anyagok mindenki számára biztonságosak, a természetben is megtalálhatók (pl. paradicsom, paraj, sütőtök, sárgarépa, cékla, kukorica, sárgabarack, sárgadinnye).

afonya7

A feketeáfonya erős antioxidáns hatású antocianint, sok vasat, valamint vitaminokat (A, D és C) is tartalmaz, melyek szintén segítik a káros UV sugarak elleni védekezést, és a retina normál működését. Amennyiben étkezéssel nem tudunk megfelelő mennyiségű tápanyagot juttatni szervezetünkbe, a szembetegségek megelőzésére fejlesztett étrend-kiegészítők szedése javasolt.

A Vitalia Oculo plus kapszula helye az időskori szembetegségek kiegészítő kezelésében

A Vitalia Oculo plus kapszula luteint, zeaxantint és antocianinokban gazdag fekete áfonyakivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő készítmény, mely segít a látóképesség megőrzésében és a szem egészségének fenntartásában. A készítmény különösen ajánlott időskori látásromlás, a szem rendszeres fokozott megerőltetése és erős fénysugárzásnak való kitettsége esetén.

vitalia_oculo_plus

Miért ajánljuk ezt a készítményt?

A szem napközbeni megerőltetése, a hosszantartó olvasás vagy számítógép-használat, az erős fény (különösen a napsütés) felgyorsíthatja a látás romlását, a sárgafolt károsodását és a szürkehályog kialakulását. A lutein és a zeaxantin a retina és a szemlencse összetevő anyagai, melyek segítik a szem védelmét az erős fénysugárzás káros hatásaival szemben. Segítik továbbá a sárgafolt pigmentáltságának javulását, és így hozzájárulhatnak a csökkent látóképesség javulásához is.

Hiányuk összefügg az időkori sárgafolt-sorvadással, mely a leggyakoribb oka a 60 év fölötti korosztály nagyfokú látásromlásának, vakságának. Az antocianinokban gazdag fekete áfonya kivonata jelentős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, ezáltal segíti a retina normál működésének és a hajszálerek egészségének a fenntartását.

A Vitalia Oculo plus kapszula kizárólag felnőttek részére ajánlott. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

 

richter_gedeon_logo

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.