Ötvenmilliós gépet vásárolnak a rákos betegek megmentéséért

Közel ötvenmillió forintos gép megvásárlásával támogatja a Magyar Gyermekonkológiai Hálózatot a Max-Immun Rák-és Immunkutató Kft. A speciális sejtizolációs készülék képes arra, hogy megmentse a teljesen legyengült immunrendszerű rákbetegeket.

Tavaly ősszel került piacra az a forradalmi újdonságnak számító sejtizoláló készülék, amelyre már régóta vártak a rákos betegeket gyógyító orvosok. Dr. Kriván Gergely, a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat elnöke azóta próbálta előteremteni a készülék megvásárlásához szükséges igen jelenős, közel ötvenmillió forintot. Az elmúlt egy évben négy gyermek életét lehetett volna megmenteni a gép segítségével.

Happy Baby playing under sheets on bed

„Ez az összeg olyan magas, hogy csak egyetlen szervezetet kerestünk fel, amelynek módjában állt volna biztosítani a forrást, de velük nem tudtunk előrelépni. Az erről szóló sajtóhírekből értesült a helyzetről Varga Gábor, a Max-Immun Kft. tulajdonosa, aki felhívott, és biztosított arról, hogy beszerzi a készüléket. Óriási előrelépést jelent ez számunkra a rákbeteg gyermekek kezelésében! A szóban forgó gép egy komplett laboratóriumot helyettesít, rendkívül sok mindenre használható. A legnagyobb jelentősége akkor van, amikor a legyengült immunrendszerű rákos betegek szervezetét megtámadják a vírusok. Eddig sajnos tehetetlenek voltunk ilyen esetekben, a gép segítségével azonban leküzdhetőek lesznek ezek a vírusok, így meg tudjuk menteni a betegek életét” – mondta dr. Kriván Gergely, a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat elnöke, az ESZSZK Gyermekhematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztály osztályvezető főorvosa.

A rák- és immunkutatással foglalkozó Max-Immun Kft. tulajdonosa, Varga Gábor mindig nagy hangsúlyt fektetett a társadalmi felelősségvállalásra, ezért nem volt számára kérdéses, hogy segítséget nyújt az orvosi műszer beszerzésében.

„A Max-Immun Kft. olyan gyógygombakivonatok forgalmazásával foglalkozik, amelyek stabilizálják az immunrendszert. Ebből adódóan pontosan tisztában vagyunk azzal a helyzettel, amivel az orvosok szembesülnek a rákos betegek kezelése során. Miután értesültem a gép beszerzésének anyagi nehézségeiről, orvosi szaklapokban utánanéztem, hogy pontosan mit is tud a készülék. Meggyőződtem arról, hogy valóban óriási előrelépést jelenthet a kezelések során a gép használata, és utána jeleztem Kriván doktor úrnak: vállalom a berendezés megvásárlását. A megrendelés és az összeg átutalása megtörtént, várhatóan 1-2 hónapon belül megkezdheti működését hazánkban a műszer, amely jelenleg Közép- és Kelet-Európa egyetlen országában sincs még. Bízom benne, hogy ezzel más magáncégnek is példát mutatunk, és több hasonló kezdeményezés lesz a későbbiekben. A magunk részéről mindenképp, mert kiemelten nagy figyelmet fordítunk a társadalmai felelősségvállalásra” – tette hozzá Varga Gábor, a Max-Immun Kft. tulajdonosa.

 

Forrás: