Receptkombinációk cukorbetegeknek 2.

Itt van néhány recept a cukorbetegek részére, hogy ők se maradjanak ki a jóból.

Csőben sült halfilé

– 60 dkg halfilé

– 15 dkg trappista sajt

– 5 dkg liszt

– 5 evőkanál olívaolaj

– 1 db citrom

A halfilét gyengén megsózzuk, lisztbe forgatva olívaolajban elősütjük úgy, hogy a közepe félig nyers maradjon. A félig sült halszeleteket tűzálló tálba helyezzük, beborítjuk a vékony sze­letekre vágott sajttal, és előmelegített sütőbe tesszük, de csak addig, míg ráolvad a sajt. Tálaláskor citromkarikákkal díszítjük.

E:420 kcal Sz:10 g

halfile1

Pásztortarhonya

– 20 dkg tarhonya

– 25 dkg sovány comb

– 15 dkg füstölt pulykacomb

– 10 dkg vöröshagyma

– 20 dkg virsli

– 3 evőkanál olaj

– 20 dkg burgonya

– fűszerpaprika

– piros arany

A vöröshagymát apróra vágjuk, 2 evőkanál olajon megfon­nyasztjuk, majd összepirítjuk az apró kockára vágott füstölt pulykacombbal. Fűszerpaprikát adunk hozzá, majd bele­tesszük a felkockázott combot.

Ízesítjük sóval, borssal, piros arannyal, majd kevés vízzel felengedve, fedő alatt, lassú tűzön pároljuk. A maradék olajon egy másik edényben meg­pirítjuk a tarhonyát, felengedjük vízzel, és fedő alatt ezt is pá­rolni kezdjük.

Míg a hús és a tarhonya puhul, a virslit karikára vágjuk, megtisztítjuk, felkockázzuk a burgonyát. Mikor a hús félig megpuhult, a pörkölthöz adjuk a kockázott burgonyát, és készre főzzük.

A majdnem kész tarhonyába beletesszük a virsli karikákat, fedő alatt hagyjuk szárazon "összemelegedni", végül óvatosan belekeverjük a pörköltös burgonyát. Salátá­val, savanyúsággal tálaljuk.

E:602 kcal Sz:49 g

recept_doboz17

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.