Ezt az 5 gyümölcsöt edd, ha cukorbeteg vagy!

A most következőkben bemutatjuk azokat a gyümölcsöket, melyek nem befolyásolják a vércukorszintet, feltéve, hogy mértékkel fogyasztjuk őket.

cukorbetegseg23Kutatások szerint, naponta legalább 4-5 adag gyümölcsre van szükség egészségünk megőrzéséhez. Cukorbetegség esetén azonban felmerül a kérdés: Veszélyesek-e ezek az édes finomságok?
Kivi
Kevés az olyan különleges gyümölcs, mint a kivi, igazi közkedvelt csemege édeskés, savanykás, ugyanakkor üdítő íze miatt. Antioxidáns tulajdonságának köszönhetően hatékonyan harcol a káros szabadgyökök ellen, fogyasztásával kielégíthetjük napi C-vitamin szükségleteinket, jótékony hatással van a látásunkra, segítségével pótolhatjuk az felhasznált energiaforrást, és tápanyagokat, anélkül, hogy a szervezetben megemelkedne a vércukor és az inzulint szint. Ha pedig mindez nem lenne elég, kutatások szerint, szoros korreláció mutatható ki a kivi fogyasztás és a vércukorszint csökkentés között.

Alma

Az almának számos jótékony tulajdonsága mellett, pozitívuma, hogy különösen jó hatással van a vércukorra. Ebben a különleges gyümölcsben megtalálható ugyanis a pektint nevű anyag, mely gondoskodik arról, hogy az élelmiszerek cukortartalma lassan kerüljön át a vérbe. Fontos azonban, hogy ne hámozzuk meg az almát, mivel ez az anyag főként a gyümölcs héjában található meg.

Fekete áfonya

A fekete áfonya az egyik legjobb természetes gyógymódja a cukorbetegségnek. Magas antioxidáns anyaga védi az ereket, javítja a rosszabb vérellátást, melyet a diabétesz okozhat, és megelőzi a szemkárosodást.

Citrom

A citrom már hosszú ideje hatékony népi gyógymódnak számít a 2. típusú cukorbetegség kezelésében. Mindez a benne található nagy mennyiségű oldható rostnak, és C-vitaminnak köszönhető, ezek ugyanis kifejezetten hasznos anyagok a cukorbetegek számára. Amellett, hogy a gyümölcs glikémiás-idexe rendkívül alacsony, tanulmányok azt is bebizonyították, hogy a citrom más ételek glikémiás-indexét is csökkentheti. Kutatások szerint, már fél citrom leve jelentősen, akár 30%-al csökkentheti az étkezések utáni vércukorszintet.

gyomor_kepgaleria7

Grapefruit

A grapefruitnak nem csak a húsa, de magja is kifejezetten ajánlott diabétesz esetén. Mint az a citrusok családjában megszokott, ez a gyümölcs is magas C-vitamin tatalommal rendelkezik. Erős antioxidáns, mely segít növelni a szervezet ellenálló képességét a fertőzésekkel szemben, és megvédi a sejteket a szabadgyökök okozta károktól. A grapfruitban megtalálható emellett a narigenin nevű flavonoid, mely kutatások szerint, fokozza a szervezet inzulinérzékenységét, valamint segít fenntartani az egészséges testsúlyt, ami lényeges eleme a cukorbetegség kezelésének.

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.