Rossz szokások, amelyekkel hazavágod a bőrödet!

Sokan szenvednek különféle bőrproblémáktól anélkül, hogy tudnák a kialakulásuk igazi okát. Néhányat saját szokásaink okoznak!

A szépségápolás szerves része a jólápoltságnak, ehhez pedig a makulátlan bőr is hozzátartozik.  Vannak azonban, akik a tükörbe nézve elszomorodnak, mert kisebb-nagyobb bőrproblémáik miatt sosem érzik tökéletesnek arcukat. Vajon milyen okok rejtőznek a sötét foltok, mélyebb ráncok, mitesszerek, pattanások mögött? Sok esetben ezeket saját magunk okozzuk! Talán észre sem vesszük, hogy beszéd közben arcunkat vakargatjuk, ujjunk a bőrünkön kalandozik, és ha előtte nem mostunk kezet, bizony problémákat okozhatunk neki ezzel.  Íme rossz szokásaink, amelyek közül nem egy magyarázata lehet a bőrproblémáknak.

Igyekezzünk kiiktatni néhány dolgot, és figyeljük meg előnyös hatását, amely pár héten belül látható lesz. Előszöris nézzük meg, milyen arckrémet használunk – a szépségápolásban rutinnak számító reggeli szokás, hogy sminkelés előtt felteszünk egy krémet. Válasszuk a leginkább bőrünkhöz illeszkedő és bőrbarát típust.

Majd szoktassuk le magunkat rossz szokásainkról – ezek ugyanis hozzájárulnak, hogy csökkenjen a bőrsejtek képessége felvenni a harcot számos problémával és rongálással szemben. A ráncok és a pattanások a legszerencsétlenebb dolgok, melyek rontják a bőrt, és természetesen ezzel a megjelenésünket is. Még maradandó bőrsérüléseket is okozhatunk magunknak, ezért jobb, ha megfogadjuk a tanácsokat!

arcbőr

Aludjunk például eleget! A szépségápoláshoz hozzátartozik a megfelelő mennyiségű pihenés. Nem újdonság, hogy az alvás mellőzése és a túl kevés pihenés rossz hatással van a bőrre, az elegendő alvásnak szerepe van az egészség fenntartásában. Relaxáció nélkül a bőr sem őrzi meg hosszútávon szépségét – ha érdekel bennünket a bőrünk állapota, mellőzzük az alváshiányt!

A kevés alvással hozzájárulunk a ráncok megjelenéséhez, valamint a sötét szem alatti karikákhoz is, számos más romboló hatás mellett. A szabad gyökök meggyorsítják az öregedést, ezért távol kell tartanunk őket, ahogy lehet. A relaxációval visszakapjuk energiaszintünket – legyünk biztosak benne, hogy legalább 8 órát alszunk naponta, és sokban hozzájárulunk a kiegyensúlyozott, ragyogó bőrhöz.

Ráncok

A homlokráncolás miatt idősebbnek nézünk ki. Az elnyűtt bőr és a szemek körüli vonalak annak a jelei, hogy túl sokat ráncoljuk a homlokunkat. A szokás nagyobb nyomást gyakorol a bőrsejtekre, és utat enged a mélyebb ráncok kialakulásának. Kontrolláljuk a mimikánkat, hogy ne tűnjünk rövid időn belül évekkel öregebbnek a korunknál! Jusson eszünkbe, hogy a rossz szokáson túl azért is ráncolhatjuk gyakrabban a homlokunkat, mert nem jó a látásunk: talán már régóta szemüveget kellene viselnünk?

bőr

Csapvíz

Az irritált, rétegesnek tűnő arcbőr a csapvízzel való gyakori mosás miatt is megjelenhet a magas klórtartalomnak köszönhetően, amely megfoszthatja a bőrt természetes védelmétől. Ez véd a piszokkal, füsttel és egyéb rongáló külső hatásokkal szemben. A csapvíz ki is száríthatja a bőrt. Egy víztisztítóval csökkenthető a csapvízben levő klór hatása.

Gőzöljük az arcot?

Az arc gőzölése forró víz fölé hajolva számos előnnyel bír: harcol a szabad gyökök ellen, segíti az ártalmas anyagok kiűzését a szervezetből. Ez a bőrön keresztül is megvalósul, a bőr pedig regenerálódik, a pórusok tisztulnak. Ajánlottabb viszont, hogy heti többszöri gőzölés helyett inkább teljen el egy-egy alkalom között több nap is, vagy akár hét is.

Mozogjunk, de hogyan?

A testmozgás is a szépségápolás része – csodákat tesz: nemcsak szép alakot formál, segít ideális testsúlyunk megőrzésében is. A futás nagyon népszerű sport, ugyanakkor azt sem árt tudni: előnyei mellett a túlzásba vitt edzés oda vezethet, hogy a bőr elveszíti rugalmasságát és kevésbé lesz ellenálló. A séta vagy gyorsgyaloglás, jogging sokkal előnyösebb rá nézve. Erősödnek az izmok és a bőrt is karban tartjuk.

https://napidoktor.hu/cikk/49.8944/30-eves-lettem-Viszlat-kollagen-Udv-rancok

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.