Narancsbőr – A tálon barát, a bőrön ellenség?

A narancsbőr sajnos nagyon ismert jelenség – legalábbis a 18.-20 életévüket betöltött hölgyek körében.

Arról megoszlanak a vélemények, hogy csupán esztétikai, vagy egészségügyi probléma-e, de tény, hogy legtöbbünket nagyon érdekel. Kialakulásának okrendszeres sokrétű: szerepet játszanak benne hormonális változások, a mozgásszegény életmód, a szervezet elsavasodása, illetve a kevés folyadékbevitel, és az elsalakosodás is.

A cellulit a hölgyek körében gyakoribb. Ez a tény az említett hormonális okokból ered. A női test lágyabb, puhább, mint az erősebb nemé – esztétikai okból alkotta így a nagyon bölcs természet, illetve azért, hogy zsírszövetünk is védjen minket.

Az sem mellékes, hogy a terhesség során szabályosan szétrepednénk, ha kemény, masszív, tágulásra képtelen izomzat és kötőszövet alkotná testünk vázát. A laza kötőszövet az, ami miatt látványosan meg tud ereszkedni az a bizonyos hátsó fertály.

Alapállapotban gombostűfejnyi zsírsejtecskéink megduzzadnak (akár borsószemnyire is), és beágyazódnak közvetlen a bőrfelszín alá, a kötőszövet rostjai közé, ezzel rendkívül látványos hepéket és hupákat képezve.

narancsbor_kattide6

Mit lehet tehát tenni?

A genetika meghatározó ellenfél, de ne tűzzük ki rögtön a fehér zászlót.

Mozogjunk hetente 3 alkalommal minimum fél órát, ez feszesít, zsírsejtjeink is kisebbek lesznek, mellette igyunk napi 3 liter tiszta, szénsavmentes ásványvizet, vagy gyógyteát, ez kimossa a méreganyagokat.

Fogyasszunk sok-sok zöldséget, friss gyümölcsöt, teljes kiőrlésű lisztből készült pékárut, tésztát, barnarizst, csökkentsük a fehérjebevitelt, ez az elsavasodás elleni hathatós segítség.

Kívülről mehet a tekercselés: léteznek drága, és hatékony kozmetikumok, de vannak illóolajok is, amelyek tökéletesen megfelelnek a célnak: a fahéjolaj szigorúan valamilyen hordozóolajba keverve, mert nagyon égeti a bőrt, mar. Megéri kibírni az illatát, ami rendkívül átható, mert hatékony a cellulit ellen.

És kitartás, kitartás, kitartás! Ha évek alatt szétültük a hátsót, ne várjunk csodát percek alatt!

Forrás: