Házi szépségpraktikák: tény vagy tévhit?

Igazak-e a mindenki által ismert trükkök, amiket a hosszan tartó szépség érdekében vetünk be? 3 szépségtippről hullik le a lepel. Vajon működnek?

A szépségért hajlandóak vagyunk furcsaságokat is bevetni. Vajon tényleg hasznosak a mindenki által ismert, és megfogadott tanácsok, ha a hétköznapi szépségtippekről van szó? Valóban használ az uborka a szemnek? Leszárítja a pattanást a fogkrém? Tények vagy tévhitek, most kiderül az igazság a házi praktikákról!

Házi praktika: Uborka a duzzadt szemre

A kozmetikai hirdetésekben, az üzletek plakátjain és a magazinok fotóin gyakran jelennek meg uborkával fedett szemű, szép hölgyek. A kérdés csupán annyi, hogy a mára megszokott kép mögött van-e valódi tartalom?

Tény

Az uborka remek bőrfeszesítő és összehúzó hatással rendelkezik. Bárki megtapasztalhatja, aki nekiáll meghámozni a hosszúkás zöldséget. Tehát elmondható, hogy a hatás működik, a szemrevaló finomság valóban segít lelohasztani a duzzanatot és összehúzni a bőrt.

uborka4

Házi praktika: Borotva vagy gyanta?

Ez az ősi ellentét megosztja a csupaszodni vágyó társadalmat. A penge ellenzői és pártolói számtalan érvet tudnak felhozni, miért jobb az egyik, mint a másik. A legfőbb érvek között szerepel, hogy a gyanta nem erdősíti meg a szőrszálakat. Vajon igaz-e ez?

Tévedés

A vizsgálatok azt igazolják, hogy a gyantázók állítása ellenére, a borotvától nem lesz erősebb a szőr. Az tény, hogy hamarabb nő vissza, viszont épp olyan erős, mint a gyantázás utáni szőrszál.

pattanas-001

Házi praktika: Pattanás ellen fogpasztával

A kamaszkorra gondolva már előttünk is van a pubertáskori pattanásos képünk, melyeket esténként gondosan kenegettünk be fogmosás után a fogkrémmel. Vajon ez valóban segített, vagy csak egy hatásosan elterjesztett városi legenda a kozmetika világában?

Tény

Igen-igen. A pattanásos bőr gyulladását valóban csökkenti a fogkrém. Ennek oka, hogy szárítja és összehúzza a bőrt, miközben a mentol hűsíti és csökkenti a puffadtságot. Azért érdemes vigyázni. A gyakori kenegetés következtében ugyanis előfordulhat, hogy a zsíros bőr helyett a szárazság miatti bőrhámlással kell majd megküzdenünk.

Forrás: https://napidoktor.hu/


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.