Gerson terápia, azaz kávé beöntés

A Gerson terápia lényege, hogy a koffein és a palmitátok (a kávéban található kémiai összetevők) szinergikusan stimulálják és tisztítják a májat és a vért.

Anélkül, hogy az emésztőrendszerbe jutna, a kávét az ereken keresztül beszívja a bélfal és közvetlenül a májba kerül.  A koffein hatására a máj és az epecsatornák kitágulnak, elengedik a toxikus epetartalmat. A beöntött folyadék belső izommozgást indít el, és ezzel együtt a “szemét” eltávozik a szervezetből.

A kávé palmitátja stimulálja és megnöveli a májban a glutathione-S-transferase (GST) enzim termelődését, amely eltávolítja a vérkeringésből a szabadgyököket és rákos sejteket, s elősegíti a máj méregtelenítését.

kavebab2

A beöntés hatására a májban lecsökken a “szemét” mennyisége, ennek eredményeként ismét lehetővé válik, hogy még több mérget tudjon kiválasztani.

Ideális, ha a folyadékot 12-15 percig bent tudja tartani. Ennyi idő szükséges ahhoz, hogy a vérkeringés ötször járja körbe a májat (minden 3 percben). Mivel a vér méregtelenítésre kerül, amikor keresztül folyik a koffeines májban, a beöntés tulajdonképpen a dializis egyik formája a bélfalon keresztül. A bolti kávé ivásának nincs terápiás előnye, sőt inkább csak hátránya.

(Ne felejtse bevenni 1 darab Niacin kapszulát 1 órával a beöntés előtt. )
Tartsa a kávét a hűtőgépben, ha nem használja. Melegítsen fel desztillált vizet 28-34 fokosra, és ezzel keverje össze a kávét.

Első beöntésnél:
Oldjon fel 200 ml kávé koncentrátumot 400 ml meleg desztillált vízben, 600 ml folyadékot kap.

Következő beöntéseknél:
Oldjon fel 400 ml kávé koncentrátumot 400-600 ml meleg desztillált vízzel, 800-1000 ml folyadékot kap.

kave20

A Gerson terápia leírása kissé eltérő:
3 evőkanál finomra őrölt organikus kávét öntsön 1 liter szűrt, forralt vízbe. 3 perc forralás után takarja le az edényt és lassú tűzön főzze további 15 percig. Az elpárolgó vizet töltse fel melegvízzel, hogy a folyadék 1 liter legyen. Hagyja lehűlni testhőmérsékletre.

Helyezkedjen kényelmes helyzetbe. A legjobb, ha jobboldalára fekszik és lábait felhúzza a mellkasához.

Útmutató

Ne féljen a beöntéstől. Elmondani, olvasni sokkal félelmetesebb, mint átélni. Az eljárás nemcsak hatékony, hanem költséghatékony is. 1500-2000 forintért kapható minden nagyobb patikában a tartályos beöntőszett. Három jól elkülöníthető részből áll. Egy másfél literes műanyag tartályból, egy kisebb csappal egy 15cm-es irrigátorcsőből, és a két dolgot összekötő másfél méteres gumicsőből.

A készüléket jól mossuk át 60-70 fokos vízzel, ügyelve, hogy a műanyagot ne forraljuk ki!. Öntsük a tartályba a kávéval kevert folyadékot. Igyekezzünk a végbélnyílásunk fölé legalább 80cm-rel erősíteni, pl. zsineggel a tartályt, és a csapocskát kinyitva várjuk meg, amíg a levegő eltávozik a csőből, és megjelenik a folyadéksugár. Feküdjünk le, húzzuk fel lábainkat a mellkasunk irányába.

Kenjük be semleges krémmel a végbélnyílásunk, és az irrigátorcsövet is, majd mintha székelnénk nyomjunk, és ezenközben vezessük be a az irrigátorcsövet kb. 7-8 cm-re, majd a csapocskát nyissuk meg. Minél magasabban van a tartály, annál gyorsabban távozik belőle a folyadék.

kave20

Érezni fogjuk ahogy a langyos folyadék beáramlik a végbélampullánkba. Amennyiben a székelési nyomás erősödik, lélegezzünk mélyeket. Ha székelési ingert érez, a tartályt helyezze alacsonyabbra, vagy zárja el a csapot, amíg az inger megszűnik. Próbálja a teljes kávémennyiséget a végbélnyílásán a bélrendszerébe juttatni és tartsa benn kb. 12-15 percen keresztül. Törölje fel a padlót és mossa el a kávés, illetve beöntőszerkezet csövét.

A kávé beöntést 9 évtizede alkalmazzák világszerte. Hatásosan tisztít, helyreállítja a máj működését, eltávolítja a rákos “hulladékot”, és megszünteti a test különböző, ismeretlen helyein képződött fájdalmat.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


2 hozzászólás

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.