Kórházba került Tápai Szabina

A Péterfy Sándor Utcai Rendelőintézet és Baleseti Központban töltötte délutánját Tápai Szabina. A profi kézilabdázó szerencsére teljesen egészséges, csupán a K&H gyógyvarázs program keretében szerette volna a mese varázserejével felvidítani a gyerekeket, és ezért látogatott a kórházba.

 Egy rossz mozdulat és máris a balesetisebészeten találhatja magát az ember. Előfordulhat ez azoknál a profi sportolóknál is, akik nap, mint nap felkészülő edzéseken gyakorolnak azért, hogy a mérkőzéseken a lehető legjobb teljesítményt nyújtsák. Tápai Szabina, profi kézilabdázó is többször került már kórházba egy-egy sportsérülés okán, így a kórházi környezet nem volt idegen számára, amikor a K&H gyógyvarázs mesedoktorok program keretében meglátogatta a Péterfy Sándor Utcai Rendelőintézet és Baleseti Központ gyermektraumatológiai osztályát.

tapai_szabina

Ebben a rohanó világban néha időt kell szakítanunk arra, hogy jót cselekedjünk. A gyerekeknél a meseolvasás az egyik legegyszerűbb és leghatásosabb módja ennek, ezért szerettem volna én is K&H gyógyvarázs mesedoktorrá válni. Fontosnak tartom, hogy a gyerekek kezébe ne csak elektronikus kütyüket, hanem mesekönyveket is adjunk, hiszen a mese egy olyan régi, ám jól bevált módszer, mellyel megnyugtathatjuk őket. Kisfiamnak, Bencének éppen ezért nagyon sokat olvasok, amely nemcsak neki, hanem nekem is meghitt közös időtöltés” – mondta Tápai Szabina, háromszoros magyar válogatott kézilabdázó.

 A Péterfy Sándor Utcai Rendelőintézet és Baleseti Központban lévő gyerekek már nagyon várták Szabinát. Dr. Kassai Tamás, a gyermektraumatológia vezetője elmondta, hogy az elmúlt tíz évben hatalmas szemléletváltozáson és megújuláson ment át a gyermeksérültek osztálya: „Gyermekbarát környezetet alakítottunk ki. A gyermekbaleseti ambulancia és az osztály falai nem csak színesek, vidámak, hanem sok játékkal, élményelemmel inkább játszóházra, óvodára hasonlítanak, mint rideg kórházra. Minden gyermekkel ott lehet az egyik hozzátartozója, legtöbbször az édesanyja. A korszerű műtéti módszerekkel az ápolási idő néhány napra rövidült, de ez is sokszor hosszúnak tűnik.  A gyógyulásra várva öröm, ha híres sportolók, önkéntesek látogatják meg őket. A meseolvasás után, közben beszélgethetnek a gyerekekkel, és pozitív élmény lesz a kórházban töltött gyógyulási idő.

A Péterfy Sándor Utcai Rendelőintézet és Baleseti Központ idén csatlakozott a K&H gyógyvarázs programhoz. Az intézménnyel együtt országszerte összesen már 49 kórházban várják az önkéntes meseolvasókat, hogy a mese erejével boldog perceket szerezzenek a kórházakban fekvő gyerekeknek. Ha valaki nem tud elmenni személyesen, akár otthonról is tud segíteni, hiszen feltöltheti meséjét videón keresztül a K&H gyógyvarázs online mesetárába, mely 40 kórház kisbetegéhez jut el.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.