Kókusz – bőrre és diétába!

Mitől szuperétel a kókusz?

A kókusz nemcsak természetes édesítő, a desszertek ízét is előnyösebbé teszi. Ám az ételek mellett a bőrre alkalmazva is nagyszerű. Lássunk néhány területet, ahol remekül használhatjuk!

Mennyire kedvencünk a kókusz? Ideje megszeretni, hiszen ez a finomság nemcsak az ételekben használva kiváló, hanem a bőrünkre is. Hogyan? A kókusz jó hidratáló, de tonikként és smink-eltávolítóként is alkalmazhatjuk.

Lássuk, hány területen élhetünk vele!

A kókusz alkalmazása az étkezés terén:

  • A kókusz növeli az édességek édes ízét. Reszelve vagy kókusztej formájában adhatjuk kedvenc ételeinkhez. A mindenre alkalmas lisztet kókuszlisztre cserélhetjük, s a süteményünk ízletesebb lesz, ráadásul kókuszdarabokkal ízesített. Sütés előtt a csokoládés kekszet is bele lehet forgatni kókuszporba, hogy még különlegesebb íze legyen.

  • Készíthetünk frissítő italokat különböző gyümölcsökből, így dinnye, narancs, lime felhasználásával, s hozzáadhatunk kókuszvizet. Sőt, kínálhatunk vendégeinknek kókusztejet evés után – segíti az emésztést.
  • A napi smoothie-hoz is adhatjuk a kókuszt – érdekes, trópusi ízvilágot kapunk. Csak alacsony zsírtartalmú kókusztej kell hozzá vagy kókuszvíz. A puha kókuszdarabok szintén jöhetnek. Dolgozzuk őket össze robotgéppel – hűs és egészséges frissítő!
  • Currys különlegességet készíthetünk reszelt kókusz vagy kókusztej segítségével. Helyettesítsük az olíva olajat kókuszolajjal salátaöntetekben, de chutney-hoz is remek.

Kókusz alkalmazása bőrre:

  • A kókusz használható kitűnő hidratálóként. Egész napra hidratálja és táplálja bőrünket. A szűz kókuszolajat közvetlenül fel lehet vinni a bőrre, de pár cseppet szokványos bőrhidratáló termékünkbe is cseppenthetünk belőle.

kókuszolaj

  • A kókusz nemcsak puhítja a bőrt, természetes tonizálóként is működik. A kókuszban levő zsír minimalizálja a pórusokat, melyek vonzzák a szennyeződést, a baktériumokat – s ezzel meggátolja, hogy a bőr károsodjon.
  • A kókusz tonizáló tulajdonsága segít megelőzni a pattanások kialakulását és a pórusképződést.
  • Smink-eltávolító: dörzsöljük óvatosan a kókuszolajat a bőrbe – eltávolítja a sminket és a felesleges olajat a bőrről, amely rugalmas és sima marad.

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.