Köd, borult frontmentes idő

Éjszaka az Alföldön tovább terjeszkedik a köd és alacsonyszintű felhőzet, hajnalra közelítőleg a Budapest-Szeged vonaltól keletre számíthatunk borult időre, rossz látási viszonyokra.

Ezzel szemben a nyugati határszél kivételével a Dunántúlon nagyrészt derült idő valószínű, valamint kisebb eséllyel az északkeleti megyékben is csökkenhet a felhőzet. Napközben a Dunántúlon folytatódik a gyengén felhős idő, több órára kisüt a nap, a középső országrészben és az Alföld középső, keleti területein viszont tartósan felhős, párás, néhol ködös időre számíthatunk. Számottevő csapadék nem lesz, de a borult, ködös tájakon néhol hószállingózás, ónos szitálás előfordulhat. Többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +6 fok között várható, a tartósabban ködös tájakon lesz a hidegebb.

Anticiklon határozza meg térségünk időjárását, fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket. Nyugodt, eseménytelen időben lesz részünk, hazánk nagy részén a sokévi átlag körüli hőmérsékletekkel.

kod

Távolabbi kilátások keddtől péntekig:

Többnyire gyengén felhős, napos idő valószínű, az éjszaka képződő ködfoltok napközben fokozatosan zsugorodnak. Csapadék nem valószínű.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a kezdeti 2, 8 fokról 5, 10 fok közé emelkedik. A tartósabban ködös tájakon 0 fok körül marad a csúcshőmérséklet.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól

2017. február 11. -0,4 °C -1,6 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 14,8 °C (1918) legalacsonyabb hőmérséklet: -24,5 °C (1929)

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.