Tom Cruise horkolószobája

Vajon hány házasság fut zátonyra a horkolás miatt? A megoldás: horkolószoba! A híres színész Tom Cruise is kialakított egy ilyen szobát.

A különc sztároknál már eddig is divat volt atombunkert és pánikszobát építtetni a luxusvillákba, de most újabb "kötelező kellék" jelent meg a hollywoodi építészek listáján: a horkolószoba. Állítólag maga Tom Cruise is kialakíttatott ilyet fényűző Beverly Hills-i házában, mert korábban már annyira zavarta horkolásával Katie Holmest, hogy már-már házasságuk is veszélybe került.

Igaz, ennek nem kizárólag a horkolás volt az oka, de a pár már jó ideje külön tölti az éjszakáit. A horkolószoba a 49 éves sztár villájának hátsó részében található, nem túl messze azoktól a hálószobáktól, amelyekben Katie, valamint lányuk, Suri alszik. A színészházaspár egyik vendége azt mondta: a szoba olyan jól van hangszigetelve, hogy ha becsukják az ajtót, tényleg semmi nem hallatszik ki, bármennyire hangosan is horkoljon az illető.

55ncq92i

De nemcsak Cruise 20 millió fontos ingatlanjában alakítottak ki ilyen speciális helyiséget. Pierre Stooss, egy hollywoodi ingatlanügynök szerint a horkolószoba egyre népszerűbb. "Eleinte csak egyedi esetként fordult elő, de aztán elterjedt a híre és ma már mindenki ilyet akar a maga területén is" – mondta. "A lényeg, hogy amennyire csak lehet, hangszigetelt a szoba, így nemcsak kifelé nem mennek a hangok, de a horkoló emberre is nyugtatólag hat a csönd."

Az emberek 45 százaléka horkol alkalmanként, 25 százalékuk viszont állandóan zajt csap alvás közben. Ezen belül a férfiak körében fordul elő gyakrabban a probléma, mert jobban ellazul a szájpadlásuk. De nem Tom Cruise az egyetlen híresség, aki a fenti probléma ellen így harcol. Híres horkoló volt például Winston Churchill, Liz Taylor, David Arquette pedig olyan hangosan horkolt, hogy exfelesége, Courteney Cox azt mondta, még a falak is rázkódtak, ha a színész elaludt.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.